Duo se je po dveletni koncertni 'noriji' preselil v Berlin in tam ustvarjal drugi album. Foto: Kino Šiška
Duo se je po dveletni koncertni 'noriji' preselil v Berlin in tam ustvarjal drugi album. Foto: Kino Šiška
Naslovnica plošče je delo umetnice Rosson Crow. Foto: Založba

UF! osvežuje ponudbo najaktualnejših svetovnih izvajalcev na slovenski koncertni sceni in vzpostavlja festivalsko platformo za dotok vrhunskih mednarodnih in domačih odrskih atrakcij, so zapisali organizatorji festivala.

Nekaj časa vseprisotna
Kot zvezde prve izdaje tega dogodka, ki se bo zgodil 12. junija v Križankah, bosta nastopila "eksplozivna" Katie White in Jules De Martino. Britanski duo, bolj znan kot The Ting Tings, je pravkar izdal svoj drugi album Sounds From Nowheresville in prvi singel Hang It Up.

Zasedba je nastala leta 2007, prelomnica pa je bil singel That's Not My Name, ki je leta 2008 zavladal svetovnim glasbenim lestvicam in spodbudil uspeh prvega albuma We Started Nothing, ki so ga prodali v kar dveh milijonih izvodov in je dobil nagrado ivor novello.

Selitev v boemski Berlin
Turneja ju je brez premora vodila praktično po vsem svetu, posebej po Ameriki, in se decembra 2009 končno zaključila v Berlinu v omotični zmedenosti in izčrpanosti. Ker se je dvojica že leta 2008 zaljubila v berlinsko boemsko umetniško sceno, sta se tja preselila. Najela sta opuščen kletni džezklub v vzhodnoberlinskem okrožju Friedrichshain in ga preoblikovala v studio.

Ko sta si končno odpočila in se spet počutila kot človeka, sta se posvetila svojemu naslednjemu albumu. Rezultat: Sounds From Nowheresville. Vizualne materiale za novi album in single je izdelala newyorška umetnica Rosson Crow, v katero se je dvojica zaljubila, ko sta jo po srečnem naključju opazila v neki berlinski reviji.

Vstopnice za festival UF! po promocijski ceni 22 evrov so že na voljo.