V karieri je Elton John prodal že več kot 250 milijonov izvodov albumov. Foto: Reuters
V karieri je Elton John prodal že več kot 250 milijonov izvodov albumov. Foto: Reuters

Glasbenika so se oboževalci med nastopom v prireditvenem prostoru Cezarjeve palače vztrajno dotikali. 70-letnik svoje jeze več ni mogel skrivati med svetovno znanim hitom iz leta 1973 Saturday Night's Alright For Fighting, ko ga je eden izmed oboževalcev večkrat zapored potrepljal po ramenu in se želel dotakniti njegove roke.

Zapustil je oder
Pevec se je nenadoma obrnil in vztrajnemu oboževalcu pokazal sredinski prst, začel je preklinjati in nemudoma zapustil oder. Oboževalci so vidno osupnili, vendar niso prenehali peti.

Elton John oboževalcev na oder ni povabil prvič, vendar je v nadaljevanju koncerta oboževalce obvestil, da takšnih povabil več ne bodo deležni.

Njegova jeza se ni polegla niti po tem, ko je zapustil oder. Ko se je vrnil, je s slikovitimi izrazi, med katerimi ni manjkalo kletvic, izjavil, da so "oboževalci pokvarili celoten koncert".

To se je zgodilo že večkrat
Kljub precejšnjemu šoku, ki so ga doživeli obiskovalci koncerta, pa dviganje glasu nad obiskovalci javnosti ni presenetilo. Elton John je na organizatorko koncerta kričal že leta 2015, ker ta obiskovalcem ni dovolila, da mahajo z rokami.

Tudi leta 2016 je kričal na varnostnike in jim celo zagrozil, da svojega koncerta ne bo izvedel do konca, če bodo oboževalcem še naprej prepovedovali, da plešejo na svojih sedežih.

Tokratni koncert je že 17. zapovrstjo, ki ga je angleški pevec, tekstopisec, skladatelj in pianist izvedel v Cezarjevi palači v zadnjih sedmih letih. Leta 2017 je enega izmed koncertov v Las Vegasu sicer moral odpovedati, saj je zbolel za nevarno bakterijsko okužbo, navajajo britanski mediji.