Tinkara Kovač z ekipo med sprehodom po rdeči preprogi. Foto: MMC RTV SLO
Tinkara Kovač z ekipo med sprehodom po rdeči preprogi. Foto: MMC RTV SLO
Emmelie de Forest
Zbrane je nagovorila tudi lanska zmagovalka Emmelie de Forest. Foto: MMC RTV SLO

In tam je bila sinoči tudi slovenska delegacija, ki se je 37. po vrstnem redu sprehodila mimo novinarskih ekip in oboževalcev, ki so si želeli podpis ali pa vsaj fotografijo z letošnjimi izvajalci. "Nikamor ne grem brez svoje flavte, to je res. Razlog je v tem, ker sem opazila, da tega instrumenta ne uporabljajo več toliko v svetu popglasbe, zato sem si rekla, zakaj pa ne bi sama poskusila," je dejala v intervjuju na rdeči preprogi slovenska predstavnica Tinkara Kovač.

Glasbenica se je sprehodila po rdeči preprogi skupaj s svojimi spremljevalnimi pevci, in sicer Niko Zorjan, Manco Špik, Leo Sirk in Raayjem. In z drugimi člani slovenske delegacije, med katerimi so bili vodja delegacije Aleksander Radič, komentator vseh treh prenosov Andrej Hofer in vodja projekta Pesem Evrovizije Miša Molk.

Eden izmed najbolj obleganih izvajalcev na rdeči preprogi je bil pričakovano gostitelj Basim, ki je bil hkrati tudi eden izmed najbolj dejavnejših. "Tu je noro. Včasih sem se tu sprehajal, danes pa hodim po rdeči preprogi," je dejal danski pevec maroških korenin.

MMC se je na druženju ob odprtju Evrovizije pogovarjal tudi z največjimi letošnjimi favoriti in predstavniki nam bližnjih držav. Prispevek si boste lahko pogledali popoldne.

Nemški oboževalci so med sprehodom Tinkare po rdeči preprogi z navdušenjem pozdravljali Elaizo in preglasili vse zbrane. Vmes pa so bili tudi navijači slovenske delegacije. Tako so iz druge strani ograje prihajali pozdravi za Tinkaro in tudi Niko, ki je v teh dneh privabila nase kar nekaj pozornosti oboževalcev.

Med najbolj barvite delegacije pa so se uvrstili Islandci, ki so tokrat značilne trenirke zamenjali za ženska krila. "Ženske so se včasih bojevale, da so se lahko oblekle v hlače. Čas je, da se moški začnejo bojevati, da bodo lahko nosili krila," so se šalili člani skupine Pollapönk.

Pred zbrane je stopila tudi lanska zmagovalka Emmelie de Forest, ki se je spominjala svoje lanske zmage. "Imam različne občutke, ker je tokrat drugače zame. Ni mi treba tekmovati, lahko samo uživam. Toda Evrovizija je spremenila moje življenje. Odkar sem zmagala lani na Švedskem, sem bila zaposlena s pisanjem novih skladb za drugi album," je dejala lanska zmagovalka na rdeči preprogi.