Anja Baš, Anja Kotar, D Base, ManuElla, Nuša Derenda, Raiven, Regina, San Di EGO, Sebastijan Lukovnjak in Žan Serčič se bodo letos pomerili za vozovnico, ki jih bo peljala v Stockholm. Foto: Jani Ugrin
Anja Baš, Anja Kotar, D Base, ManuElla, Nuša Derenda, Raiven, Regina, San Di EGO, Sebastijan Lukovnjak in Žan Serčič se bodo letos pomerili za vozovnico, ki jih bo peljala v Stockholm. Foto: Jani Ugrin
Klemen Slakonja
Izbor bo znova povezoval Klemen Slakonja. Foto: Žiga Culiberg
Maraaya
Kdo bo naslednik Maraaye na odru Evrovizije, bo znano 27. februarja. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
false
Avtorji in izvajalci letošnjega izbora. Foto: Facebook stran izbora Ema

Da bo odločitev lažja, lahko spodaj poslušate kratke izseke pesmi.

Na Emi se bo prvič v vlogi samostojne izvajalke predstavila s pesmijo What If Anja Baš. "To je skladba, ki govori o destruktivnem odnosu. Ko sem malo bolj razmišljala o njej, sem ugotovila, da jo lahko tudi apliciramo na odnos s samim seboj in na tak način jo bom tudi predstavila," pravi Baševa, ki se pod pesem podpisuje tudi kot avtorica.
Kot novinka na Eminem odru se bo predstavila superfinalistka letošnjega izbora Poprock Anja Kotar. "Too Cool je na neki način nadaljevanje moje pesmi, ki sem jo predstavila na Poprocku, Čas je zdaj. Napisala sem jo pred nekaj meseci, ko sem bila na eni avdiciji, in takoj, ko sem izvedela, da me niso sprejeli, je bila moja prva misel: "I wear my tears like diamond earings ali v slovenščini 'svoje solze nosim kot diamante'. In to je na koncu postala prva vrstica moje pesmi Too Cool. Ta govori, kako velikokrat pred nas pridejo ovire, ampak takrat ne smemo obupati. Držati moramo glavo pokonci in samo reči: 'I'm too cool for you.'," je razložila Kotarjeva, ki se podobno kot Baševa predstavlja tudi v vlogi avtorice.

Na MMC-ju bomo predstavili vse izvajalce letošnje Eme po abecednem redu, in sicer 17., 18., 22., 23. in 25. februarja. Vsak dan bomo predstavili dva.

Za hiphoperske ritme bodo s pesmijo Spet živ poskrbeli člani kolektiva D Base. "Skladba govori o preteklih dogodkih, ki se jih radi spominjamo. Danes živimo zelo hiter tempo in človek se zelo težko prilagodi temu okolju," je pojasnil raper David.

Po Misiji Evrovizija se bo na odru Eme prvič preizkusila tudi ManuElla s pesmijo Blue and Red. "Pesem mi je pisana na kožo. Je energična, po dveh mesecih poslušanja se je še nisem naveličala - to je dober znak. Nekako te spravi v dobro voljo in to je zame najpomembneje," je pojasnila pevka.

Obdana z novo avtorsko ekipo se vrača Nuša Derenda s pesmijo Tip Top. "Je zelo močna skladba, dramatična in ima malo tistega 'bondovskega' v sebi. To me je zelo pritegnilo, ko sem jo prvič slišala," je dejala solastnica najboljše slovenske uvrstitve na Evroviziji vseh časov.

Na nastop in pesem podobno kot Derenda stavi tudi Raiven, ki prihaja s pesmijo Črno bel. "Moja skladba je zelo dinamična, v njej pokažem svoj vokal, igram na harfo, je v slovenščini in je kontrastna," je dejala pevka.

Na Emo pa se vrača še ena stara znanka, in sicer Regina, ki se bo predstavila s pesmijo Alive in Every Way. "Moja skladba je polna pozitivnih emocij in energije. Začne se zelo lahkotno, potem se razvije - gre za kombinacijo akustične kitare in novih elektronskih zvokov. Je zelo trendovska," je prepričana pevka.

Priprave pred izborom lahko spremljate na družbenih omrežjih Eme:

- Na uradni strani Facebooka,

- Instagramu

- in Twitterju.

Za kontrast v žanrih bodo poskrbeli člani skupine San Di Ego s pesmijo Brez tebe. "Naša skladba je lepa rokerska balada. Govori o temi, za katero z leti spoznaš, da je resnična - da ne moremo brez naših boljših polovic," je pojasnil pevec skupine Sergej Škofljanec.

Mariborske vrste pa bosta predstavljala Sebastijan Lukovnjak in Žan Serčič. "Pesem je v angleščini, je moderna in gre hitro v uho. Pričakujem dobro uvrstitev," je o Tales of Tomorrow dejal Lukovnjak. "Skladba, s katero se bom predstavil na Emi, govori o poletni, preprosti zgodbi. Naslov je podoben. Predstavlja mladostniško sproščeno zgodbo, ki ima srečen konec," pa je dejal o pesmi Summer Story Serčič.

Izsekom pesmi lahko prisluhnete spodaj.