Ruski predstavnik Sergej Lazarev se je po pričakovanjih uvrstil naprej, saj je Rusija na stavnicah tudi favorit za končno zmago. Foto: EPA
Ruski predstavnik Sergej Lazarev se je po pričakovanjih uvrstil naprej, saj je Rusija na stavnicah tudi favorit za končno zmago. Foto: EPA
ManuElla na uradnem odprtju_Foto Sandi Fišer-RTVSLO
Slovenska predstavnica se bo za svojo finalno vstopnico potegovala v četrtek. Foto: Sandi Fišer/RTVSLO

Iz Slovenije nocoj ni bilo mogoče glasovati, saj bo naša predstavnica ManuElla nastopila šele v drugem polfinalu, ki bo v četrtek zvečer.

V četrtek ob 11.30 bo ManuElla gostja MMC-jeve klepetalnice, le nekaj ur pozneje pa nas bo zastopala na izboru za pesem Evrovizije.

V prvem polfinalu je na oder stopila finska predstavnica Sandhja, sledila je grška zasedba Argo, nato moldavska predstavnica Lidia Isac, za njo Madžar Freddie, sledila je hrvaška pevka Nina Kraljić, nato Nizozemec Douwe Bob, pa Armenka Iveta Mukuchyan, Serhat iz San Marina in ruski predstavnik Sergej Lazarev, Gabriela Gunčíková iz Češke pa je zaokrožila prvo deseterico nastopajočih.

Enajsta se je predstavila ciprska zasedba Minus One, sledila je avstrijska pevka ZOË, za njo Jüri Pootsmann iz Estonije, pa azerbajdžanska predstavnica Samra, črnogorski rokerji Highway in islandska pevka Greta Salóme. Predzadnji so nastopili Dalal, Deen, Ana & Jala iz BiH-a, zadnja pa se je predstavila Ira Losco z Malte.

Prvi evrovizijski polfinalni večer v besedi in sliki.




Azerbajdžan, Rusija, Nizozemska, Madžarska, Hrvaška, Avstrija, Armenija, Češka, Ciper
in Malta so bili tisti, ki so na koncu večera zmagoslavno dvignili roke, odlomke njihovih nastopov pa si lahko še enkrat ogledate v priloženih videih spodaj.