Exit je vsakoletna priložnost tudi za obetavne srbske didžeje. Foto: Exit
Exit je vsakoletna priložnost tudi za obetavne srbske didžeje. Foto: Exit
Pogled na festivalski oder in množico pod njim. Foto: Exit

Lily Allen, Arctic Monkeys, Manic Street Preachers, KoRn, Patti Smith, Kraftwerk, Moby, Prodigy, Madness, Carl Cox, Richie Hawtin, Etienne de Crecy - to je le nekaj imen, ki bodo na več kot 20 odrih od 9. do 12. julija razvnemala občinstvo na Petrovaradinski trdnjavi v Novem Sadu.

Festival, ki se odvija ob Donavi na slikoviti trdnjavi iz 18. stoletja, je predlani dobil celo naziv najboljšega glasbenega festivala v Evropi. Sloves Exita se je od premiere leta 2000 hitro razširil po Stari celini in je v naslednjih letih le še rasel.

Elvisi komaj čakajo na Exit
Letos bomo na festivalu tudi slovenski zastopniki - mednarodno priznani ska-punk-rockerji Elvis Jackson, ki so tam gostovali že pred petimi leti. "V 12. letih delovanja smo si nabrali kar precej festivalskih izkušenj tudi na največjih evropskih festivalih. Letošnje poletje bo festivalsko izredno razgibano, saj nastopamo v Nemčiji, na Češkem, v Italiji ..." pripovedujejo Elvisi.

"Je pa festival Exit nedvomno eden in edini, največji v regiji in zanimiv tudi zaradi dejstva, da se lahko srečamo s poslušalci iz vseh delov nekdanje Jugoslavije in širše, s katerimi se skozi leta srečujemo na klubskih koncertih. Z veseljem bomo po petih letih ponovno nastopili na Exitu, saj je srbska publika in nasploh publika vedno zelo glasna in dobro razpoložena," še dodajajo Primorci, ki si bodo v nedeljo, 12. julija, oder delili z Buzzcocks in skupino Nežni Dalibor.

Prodaja vstopnic za Exit 09 se bo končala 4. julija, predprodajna promocijska cena vstopnic v Sloveniji je 69 evrov za vse dni festivala, redna prodajna cena pa 111 evrov.

K. S.