DMP - Alan, Tomaž in Marko aktivno promovirajo aktualni album Vojna in mir. Foto: Borut Peterlin
DMP - Alan, Tomaž in Marko aktivno promovirajo aktualni album Vojna in mir. Foto: Borut Peterlin

Vokalist novomeške skupine Alan Vitezič je povedal, da so člani zasedbe snemanje vidospota dobili z zmago v nedeljski oddaji NLP. Fantje pa so v dveh snemalnih dneh posneli kar dva videospota, prvega za peti singel iz aktualnega albuma Vojna in mir, Sveče, ki bo izdan še v tem mesecu, drugi vidospot za skladbo Bojna črta pa bo luč sveta ugledal šele prihodnje leto.

Videospot za singel Sveče je nastal po skupni zamisli članov skupine, režiserja Klemna Dvornika in direktorja fotografije Miloša Srdiča, ki že nekaj časa skrbita za vizualno podobo videoizdelkov novomeške skupine. Kot je povedal Alan, člani skupine v spotu igrajo v neke vrste steklenem akvariju, ki se vozi po Ljubljani.

"Spot za Bojno črto pa se konceptualno naslanja na idejo aktualnega albuma Vojna in mir. Torej se zgodba odvija v času vojne, večji del namreč preživimo v vojaškem rovu na Bojni črti," je še povedal Alan.

Več o zadnjem singlu DMP Sveče in njihovih načrtih pa boste lahko na naših straneh prebrali v intervjuju z basistom Tomažem Koncilijo v prihodnjih dneh.

V spodnji fotogaleriji si lahko ogledate fotografije s snemanja videospotov za skladbi Sveče in Bojna črta (foto: Dušan Smodej).