Ni bilo Shakire, je pa bila zato miniaturna pevka Zolani Mahola. Foto: MMC RTV SLO/Blaž Tišler
Ni bilo Shakire, je pa bila zato miniaturna pevka Zolani Mahola. Foto: MMC RTV SLO/Blaž Tišler
Freshlyground
Zasedba je postala svetovno prepoznavna po njihovem sodelovanju s Shakiro. Foto: MMC RTV SLO/Blaž Tišler

Čeprav je bil včerajšnji avgustovski večer v Ljubljani nekaj hladnejši kot dosedanji, v njihovi domovini, Južnoafriški republiki, pa je celo zapadel sneg, je nasmejana in pisana glasbena skupina poskrbela, da se je polno dvorišče KUD-a France Prešeren ogrelo z miganjem ob njihovem koncertu.
Skupina, ki je vrhunec slave doživela leta 2010, ko je s kolumbijsko pevko Shakiro sodelovala pri pesmi Waka Waka (This Time for Africa), himni svetovnega prvenstva v nogometu v Južnoafriški republiki, je z mešanjem tradicionalne glasbe s svojega konca sveta in sodobnih žanrov z lahkoto prenesla sončno vzdušje na obiskovalce.
Miniaturna pevka Zolani Mahola in violinistka Kyla-Rose Smith sta navduševali s plesnimi vložki, pa tudi moški del ekipe na odru je pomigal z zadnjicami. Aplavzi in vzkliki po koncu vsake pesmi so vedno glasneje odmevali po Trnovem, ob koncu pa je seveda "padla" še Waka Waka – a splošni vtis je bil, da bi si Freshlyground najvišjo oceno za koncert z lahkoto prislužili tudi, če te največje uspešnice sploh ne bi odigrali.

Nekaj fotoutrinkov smo za vas zbrali v spodnji galeriji.

Blaž Tišler