Outkast sta se vrnila s svojim klasičnim zvokom, ki ju je ustoličil na prestolu hiphoperskih velikanov. Foto: EPA
Outkast sta se vrnila s svojim klasičnim zvokom, ki ju je ustoličil na prestolu hiphoperskih velikanov. Foto: EPA

"Lepo je biti nazaj," je vzkliknil Big Boi na odru Coachelle, potem ko je že zašlo močno petkovo sonce. Svoj repertoar sta začela s skladbo iz albuma Stankonia, B.O.B. Duetu, ki je nazadnje skupaj sodeloval leta 2006 pri albumu Idlewild, se je na odru pridružila soulovska pevka Janelle Monáe in z njima izvedla Tightrope. Zvok hiphopa 90. let prejšnjega stoletja pa sta zgradila tudi s pomočjo raperja Futura.

Najboljše sta pustila za konec, ko sta izvedla komercialno najprepoznavnejše uspešnice, med njimi Ms Jackson, So Fresh So Clean, The Way You Move in Hey Ya. Toda na koncu je bil njun nastop krajši od napovedanega za eno uro, kar je sprožilo bučne odzive negodovanja pri občinstvu in opravičilo Andra 3000.

Njuna vnovična združitev je bila deležna mešanih kritik. Nekateri so se pritoževali, da nista postregla z dovolj močnim repertoarjem za nosilca festivala, spet drugi ju hvalijo, ker sta izvedla tako njune klasične skladbe kot največje svetovne uspešnice.

V petek so poleg Outkasta na Coachelli nastopili še Ellie Goulding, Grouplove, ZZ Ward, Aloe Blacc, Bastille, HAIM in številni drugi ...

Nekaj utrinkov dneva, ki ga je zaznamovala združitev dueta Outkast, si lahko ogledate spodaj.