Čakanje na začetek koncerta je lahko zelo prijetno opravilo ... Foto: EPA
Čakanje na začetek koncerta je lahko zelo prijetno opravilo ... Foto: EPA

Obiskovalci, ki so prišli na otoček na Donavi Hajogyari, ki leži severno od Budimpešte, so tokrat lahko uživali ob ritmih Lily Allen, Fatboy Slima, zasedb The Offspring, Primal Scream in The Prodigy, malijskih pevcev Amadouja in Mariam ter mnogih drugih. Skupno je nastopilo kar 200 izvajalcev.

Ste bili morda med tistimi, ki so obiskali Sziget? Ste si že opomogli? Zaupajte nam svoje vtise o festivalu v komentarjih pod novico!

Največja gneča je bila v petek, ko se je na otočku drenjalo kar 70.000 obiskovalcev, skupaj pa je šestdnevni festival glasbe, zabave in kulture, ki velja za enega največjih evropskih tovrstnih festivalov, obiskalo 390.000 ljudi, kar je rekord vseh časov na Szigetu.

Prireditelji se lahko pohvalijo tudi s porastom tujih obiskovalcev, največ jih je tokrat prišlo z Nizozemske, iz Francije in Italije.

Letošnji proračun Szigeta je znašal skoraj deset milijonov evrov, Madžari pa si obetajo, da bo dobiček od festivala še višji kot lani. Množica obiskovalcev pa ima tudi svoj davek - prireditelji bodo morali smeti in ostanke pospravljati kar dva tedna.