Lady Gaga: ko vesolje ni več omejitev. Foto: EPA
Lady Gaga: ko vesolje ni več omejitev. Foto: EPA

Na tiskovni konferenci v Brooklynu v okviru predstavitve artRave, del promocije njenega novega albuma Artpop, je 27-letna Stefani Joanne Angelina Germanotta, tokrat minimalno naličena, predstavila prototip do okolja prijazne naprave za samostojno letenje na baterijski pogon Volantis, v njej na kratko poletela v zrak in pojasnila, kako si je zagotovila "vstopnico" za pot v vesolje s podjetjem Virgin Galactic Richarda Bransona, ki bo kmalu začelo v vesolje prevažati (premožne) turiste.

"Nisem kupila karte, niti podarili mi je niso. Povabili so me, da bi pela, tako da bom prva izvajalka, ki bo zapela v vesolju. Nisem si kupila poleta. To bo posebni festival Zero G Colony in v vesolje bom poletela dva meseca po tem, ko bodo začeli delovati prvi komercialni poleti," je pojasnila Gaga, ki je na novinarsko vprašanje, kako bo zmogla peti v breztežnostnem prostoru, odgovorila, da mora še preveriti podrobnosti in bo o tem spregovorila pozneje.

Lady Gaga bo leta 2015 na tretji dan omenjenega visokotehnološkega festivala na izstrelišču Spaceport America v ameriški zvezni državi Nova Mehika ob zori zapela eno pesem, menda jo čaka enomesečno vokalno izpopolnjevanje zaradi posebnih pogojev, ki vladajo v vesolju.