One Direction so izvajalci leta. Foto: Reuters
One Direction so izvajalci leta. Foto: Reuters
Poklon Parizu - zapela je Celine Dion. Foto: Reuters

Že drugo leto zapored so osvojili najpomembnejšo nagrado večera - nagrado za najboljšega izvajalca leta, tretje leto zapored pa so slavili v kategoriji najboljšega pop/rock albuma med skupinami - letos so prepričali z albumom Made In the A. M. "Neverjetno je, da smo prejeli te nagrade že drugo leto zapored. To je dokaz, kako dobre oboževalce imamo," je ob prevzemu nagrade povedal Louis Tomlinson.

Taylor Swift, ki se je potegovala za šest steklenih piramid, je prejela le tri, in sicer: skladba Blank Space je imenovana za pesem leta, album 1989 je slavil v kategoriji naj pop/rock album, imenovana pa je tudi za naj sodobno izvajalko.

Najbolj priljubljen pop/rock izvajalec je Ed Sheeran, naj pop/rock izvajalka pa je Ariana Grande, Nicki Minaj je naj izvajalka v rap/hip-hop kategoriji, obenem pa ima najboljši rap/hip-hop album, The Weeknd je najboljši izvajalec v soul/R&B kategoriji, naj soul/R&B izvajalka pa je Rihanna, najboljši novinec je country pevec Sam Hunt, najboljši latino izvajalec je Enrique Iglesias, v elektronsko-plesni glasbi pa je največji pečat pustil Calvin Harris, najbolje so v tem letu sodelovali Skrillex & Diplo ft. Justin Bieber, ki so ustvarili skladbo Where Are Ü Now, med country izvajalci je največ nagrad pobrala skupina Florida Georgia Line ...

Poleg skupine One Direction je večer zaznamoval tudi poklon žrtvam terorističnih napadov v Parizu. Del večera, posvečen Parizu, je odprl igralec Jared Leto z besedami, da je prav v koncertni dvorani, kjer je umrlo 89 ljudi, nastopil s skupino 30 Seconds to Mars in da bo koncert vedno nosil v srcu. "Danes se spominjamo žrtev nepredstavljivega nasilja, ki se je zgodilo v Parizu, in ki se dogaja po svetu. Francija šteje, Rusija šteje, Sirija šteje, Mali šteje, Bližnji vzhod šteje, ZDA štejejo, celoten svet šteje - mir je mogoče doseči."

Kanadska pevka Celine Dion je v spomin vsem, ki so umrli v napadih v Parizu, zapela skladbo Edith Piaf Hymne à l'amour.