Film v kinematografe prihaja 17. oktobra. Foto: Reuters
Film v kinematografe prihaja 17. oktobra. Foto: Reuters

Film, ki ga je režiral Dick Carruthers, temelji na njihovem koncertu, ki je leta 2007 potekal v londonski areni 02. Rockerji so s svojimi uspešnicami, kot so Stairway to Heaven, Communication Breakdown, Whole Lotta Love in Rock and Roll in Kashmir, navdušili 20.000-glavo množico.

Takrat so se na odru po dolgih 27 letih znova zbrali člani skupine - John Paul Jones, Robert Plant in Jimmy Page -, na koncertu pa je v vlogi bobnarja nastopil Jason Bonham, sin legendarnega bobnarja skupine Johna Bonhama. Ta je bil eden najvplivnejših bobnarjev v zgodovini rocka, umrl pa je leta 1980 zaradi zastrupitve z alkoholom.

Veliko vprašanj se je na tiskovni konferenci nanašalo prav na prihodnost skupine, najpogostejše vprašanje pa je bilo, ali se obeta vrnitev skupine na glasbeno prizorišče. Člani zasedbe, ki so bili znani tudi po svojem skromnem sodelovanju z mediji, se niso najbolje odzvali na vprašanja glede vrnitve.

Še posebej nervozen je bil ob postavljenem vprašanju pevec Robert Plant, kitarist Jimmy Page pa je dejal, da bi se, če bi obstajala kakršna koli možnost za ponovno združitev, o tem že kaj slišalo. Dodal je, da ve, da bo številne negativen odgovor razočaral, da pa so "stvari za zdaj take, kot so".