Nikolaj Koppel, Lise Rønne in Pilou Asbæk - voditeljska trojica, ki bo krmarila skozi tri evrovizijske večere. Foto: EPA
Nikolaj Koppel, Lise Rønne in Pilou Asbæk - voditeljska trojica, ki bo krmarila skozi tri evrovizijske večere. Foto: EPA

Gledalce bodo 6., 8. in 10. maja popeljali skozi tri spektakularne večere v areni B&W.

"Prepričana sem, da bodo Nikolaj, Pilou in Lise svojo nalogo odlično opravili, Evropejci pa bodo prek njih začutili navdušenje in toplino, ki ju želimo vcepiti v šov," je povedala izvršna producentka največjega glasbenega tekmovanja na svetu, Pernille Gaardbo. Jan Lagermand Lundme, vodja evrovizijskega spektakularnega šova, pa dodaja, da bo vsak izmed trojice prispeval veliko šarma in da gre za "sanjsko kombinacijo".

Nikolaj Koppel in Lise Rønne sta že izkušena voditelja na televiziji DR, pod okriljem katere nastaja letošnji evrovizijski spektakel, igralec Pilou Asbæk, ki ga v prav tako DR-ovi politični dramski seriji Oblast spremljajo v 70 državah po svetu, pa se bo tokrat prvič preizkusil v takšni vlogi.

"Ko so mi ponudili vlogo voditelja, nisem niti za trenutek okleval. Priznam, da sem malce živčen, a bom storil vse, kar je v moji moči, da bom dober evrovizijski voditelj," je povedal postavni 32-letnik in dodal, da bo to zabava, na katero smo vabljeni vsi.