Rita Ora je na dogodku zastopala britanske barve. Foto: Reuters
Rita Ora je na dogodku zastopala britanske barve. Foto: Reuters
Salma Hayek, Frida Giannini in Beyonce Knowles
Na dobrodelnem dogodku so svetu poslali sporočilo o moči žensk. Foto: Reuters

Popzvezdniki Beyonce, John Legend, Jennifer Lopez in Madonna ter Hollywoodčani Jada Pinkett-Smith, Blake Lively, Salma Hayek Pinault, Ryan Reynolds so stadion Twickenham, dom angleškega ragbija, spremenili v trdnjavo za pravice žensk.

Beyonce, ena izmed predstavnic dobrodelne organizacije Chime For Change, ki jo je ustanovila italijanska modna hiša Gucci, je navdušila več kot 50.000-glavo množico s svojimi žensko obarvanami skladbami Single Ladies (Put A Ring On It), Run The World (Girls) in Survivor (ta je še iz časov skupine Destiny's Child), s svojim možem Jay-Z-jem pa je zapela uspešnico Crazy in Love.

"Čas je za spremembe. Združimo se in naredimo spremembe. To je neverjetna noč zame," je na dobrodelnem dogodku dejala 31-letna pevka, ki se je rade volje pridružila kampanji za povečanje moči deklet in žensk v današnji družbi. Skupaj z Beyonce za organizacijo Chime For Change skrbita še Frida Giannini in Salma Hayek Pinault.

Kreativna direktorica Guccija se je zahvalila britanskemu princu Harryju - poslal je videosporočilo - za sodelovanje pri kampanji, saj "je zelo pomembno pri takšnih projektih, kot je ta, ki govori o ženskah, da naj podpirajo močne moške osebnosti, kot je princ Harry". Hollywoodska igralka pa je dejala, da je Beyonce ena najboljših ambasadork za izboljšanje vloge žensk na svetu: "Ali veste, da so v njeni ekipi samo ženske. Tu govorimo o moči žensk," je dejala Hayekova.

Madonna, ena izmed nastopajočih na koncertu, se je povabilu organizatorjev rade volje odzvala, pred koncertom opozorila pa je še na nekaj težav, s katerimi se srečujejo ženske: "60 odstotkov otrok, ki ne hodijo v šole, predstavljajo deklice. Kar dve tretjini nepismenih ljudi predstavljajo ženske. Ne sprejmem tega. To moramo spremeniti."

Med nastopajočimi so bili še Simon Le Bon, Timbaland, Jennifer Lopez, Mary J. Bling, ki so skupaj zapeli uspešnico Come together britanske zasedbe The Beatles, ter John Legend, Florence + The Machine, Rita Ora, Freida Pinto, James Franco, Jessica Chastain ...