Po Strange House in Primary Colours je julija letos izšel tretji album skupine Skying, ki je dosegel peto mesto na lestvici britanskih albumov. Foto: EPA
Po Strange House in Primary Colours je julija letos izšel tretji album skupine Skying, ki je dosegel peto mesto na lestvici britanskih albumov. Foto: EPA

Britanski glasbeniki s skupnim imenom The Horrors so na Dunaju predstavili svoj tretji album Skying. Z novo mešanico glasbe so osvobojeni zvokov preteklega albuma začrtali novo poglavje v svoji glasbeni karieri, osnova tega je mešanica glasbe osemdesetih in garažnega rocka, ki se spogleduje z elektroniko.

V intimni atmosferi bolj ali manj garažnega kluba Flex so The Horrors ponudili izjemno dovršen nastop z izvedbo, ki je večinoma presegala kakovost na ploščku, ali ji je bila najmanj enakovredna, z izvrstnim aranžmajem - od sinthov, kitar, varčevali pa niso niti s psihadeličnimi učinki. Do bisa je zasedba izvedla večino albuma (I Can See Through You, Still life, Endless blue, Changing the rain, Dive In ...), v bisu pa ga zaokrožili še s preostalimi tremi pesmimi.

'Stare skladbe že poznate, čas je za nove'
Čeprav so si obiskovalci po bisu zaželeli skladbo Jack The Ripper, The Horrors starejšim skladbam preprosto niso odmerili mesta na 'setlisti'. Tu so pokazali še več 'striktnosti' od svojih gostiteljev in želj občinstva preprosto niso upoštevali. K fantastični atmosferi so pripomogle tudi skrbno, duhu albuma ustrezajoče videoanimacije, ki so koncertno izkušnjo naredile popolno. Obiskovalci s(m)o na koncert prišli zaradi glasbe in The Horrors so to vedeli. Vsekakor izkušnja, za katero bi bilo vredno plačati tudi dvojno ali celo trojno 'porcijo' precej ugodne cene vstopnice.
H. K.