Foto:
Foto:

Pred desetimi leti je bilo življenje precej drugačno. Več kopij zgoščenk si imel, več si veljal. Urejanje profila MySpace in spremljanje glasbenikov na tisti platformi je bilo edino pomembno. Z glasbenega vidika je bil svet v popolnoma drugi galaksiji. Takrat so se z velikimi uspešnicami predstavili glasbeniki, ki so ustvarili glasbo, ki je popularna še danes in ki ima ogromen vpliv na trenutno glasbeno ustvarjanje.

Izjemno pomembni so bili koncerti
Pred desetletjem so na glasbenih lestvicah kraljevali tisti, ki so prodali največ kopij zgoščenk. To so bili glasbeniki, ki so na koncertih peli v živo, in ne z najrazličnejšoe tehnično podporo. Nekateri njihovi največji uspehi ravno letos zaznamujejo večji mejnik - prvo desetletje od nastanka.

Glasbeniki so tako ali drugače dejavni še danes, a se nekako zavedajo, da so njihova zlata leta že zdavnaj minila. Danes največ albumov prodajo tisti, ki so sposobni sami sebe najbolje prodati. A ne z glasbo, temveč s pompoznim šovom, ki je vse drugo, le prava glasba s petjem v živo ne. Pred desetimi leti je bilo na koncertih resda manj konfetov, ognjemetov, plesalcev in oboževalcev s pametnimi telefoni, a koncertno razpoloženje je bilo v mnogih pogledih neprimerljivo z današnjim.

1. P!nk - "Stupid Girls"

2. The Black Eyed Peas - "Pump It"

3. John Mayer - "Waiting on the World to Change"

4. Beyoncé Ft. Jay Z - "Deja Vu"

5. Bon Jovi Ft. Jennifer Nettles - "Who Says You Can't Go Home"

6. Kelly Clarkson - "Walk Away"

7. Red Hot Chili Peppers - "Dani California"

8. Snow Patrol - "Chasing Cars"

9. Rihanna - "SOS"

10. Gnarles Barkley - "Crazy"

11. Shakira - "Hips Don't Lie"

12. Justin Timberlake - "SexyBack"

13. Daniel Powter - "Bad Day"

14. Nelly Furtado Ft. Timbaland - "Promiscuous"

15. Chamillionaire Ft. Krayzie Bone - "Ridin'"