Koncert Lily Allen se je zaradi izpada elektrike začel s 45-minutno zamudo. Foto: EPA
Koncert Lily Allen se je zaradi izpada elektrike začel s 45-minutno zamudo. Foto: EPA
Metallica je prvič nastopila na Glastonburyju. Foto: EPA

Pevka, ki se je v preteklosti besedno znesla nad ameriškim predsednikom Georgeem W. Bushem, britanskim premierjem Davidom Cameronom, pa tudi nad pevko Cheryl Cole in pevcem Eltonom Johnom, je tokrat s kletvicami napadla Blatterja. Pevka je na enem največjih festivalov na svetu pred izvajanjem svoje uspešnice F*** You dejala: "Naslednjo pesem posvečam eni najbolj koruptivnih in najbolj zoprnih oseb na svetu." Na koncu je zavpila: "Sepp j******* Blatter, to je zate, p****."

Dan za tem, ko je Lily Allen nastopila na Glastonburyju, je svoj debi na festivalu doživela legendarna zasedba Metallica.

Novica o nastopu Metallice je sprožila precej polemik, saj po mnenju številnih glasbenih kritikov metalska glasba ne spada na Glastonbury, kjer so letos nastopila imena iz sveta rocka in popa, kot so: Arcade Fire, Lana Del Rey, Kasabian, Blondie, M.I.A, Massive Attack, Foxes, Manic Street Preachers, Interpol, The Black Keys ...

Po odigranih skladbah Creeping Death in For Whom the Bell Tolls je vodilni pevec James Hetfield dejal, da predstavljajo "težjo stran glasbe", v uro in 40 minut trajajočem koncertu pa je odgovoril tudi vsem skeptikom z besedami, da na Glastonburyju najdemo različne zvrsti glasbe in da res ne vidi razloga, zakaj pa svojega prostora na Glastonburyju ne bi mogla najti tudi njihova glasba.

Festivala na farmi v britanski pokrajini Somerset, ki ga pripravljajo vse od leta 1970, se je udeležilo dobrih 200.000 glasbenih navdušencev (vstopnice za prireditev so pošle v eni uri in pol), ki so lahko uživali v nastopih 2.000 izvajalcev, ti pa so zasedli več kot 100 odrov.

Nekaj fotoutrinkov z letošnjega festivala si lahko pogledate spodaj.