Twainova je svoj novi album naznanila s singlom Life's About To Get Good. Foto: Reuters
Twainova je svoj novi album naznanila s singlom Life's About To Get Good. Foto: Reuters
Brad Pitt
Pitt je postal leta 1997 tarča rumenih medijev zaradi spornih fotografij, ki so pristale v ženski reviji Playgirl. Foto: Reuters

Avgusta 1997 je omenjena revija izdala številko, v kateri so objavili fotografije, na katerih je bil takrat 33-letni Pitt gol. Igralec je uspešno tožil revijo in na koncu tudi dosegel, da so nehali s tiskanjem sporne izdaje.

"Spomnim se, da me je obiskala prijateljica - bil je ravno čas okoli božiča in pekli smo piškote. Ustvarjala sem album in ravno v tistem času je nastal cel škandal okoli Brada Pitta in Gwyneth Paltrow, ko so se v reviji pojavile fotografije, na katerih je bil Pitt gol. Sama pri sebi sem si mislila: 'Sploh ne vem, zakaj je takšen vrvež okoli tega.' To ni naredilo vtisa name, mislim, zakaj ta vrvež?" je Twainova razložila miselni tok, ki je vodil do ustvarjanja besedila za omenjeno uspešnico.

Toda bolj kot Pitt je Twainovo zmotil odziv javnosti. "Gole ljudi vidimo vsak dan. In to sem imela v mislih, ko sem pisala to skladbo. Nisem napadala Pitta. Bil je samo trenutna asociacija na stvari, okoli katerih delamo pomp. Seveda bi lahko bil namesto njega kateri koli čudovit moški," je dodala 51-letna pevka za revijo Billboard.

Uspešnica je na koncu pristala na sedmem mestu lestvice stotih vročih skladb revije Billboard. Njen album Come On Over, na katerem se je znašla skladba, pa še vedno velja za drugi najbolje prodajani album iz obdobja, ko podatke o prodaji zbira podjetje Nielsen (od leta 1991 do danes).

Twainova je tik pred izdajo petega studijskega izdelka (izšel bo 29. septembra), ki bo nasledil album Up! iz leta 2002. Nov album je napovedala z izdajo singla Life's About To Get Good.