V časih Big Foot Mame se je med drugim podpisal tudi pod 'neuničljive' skladbe, kot so Nisem več s tabo, Črn tulipan, Garbage in Led s severa. Foto: Luka Kaše
V časih Big Foot Mame se je med drugim podpisal tudi pod 'neuničljive' skladbe, kot so Nisem več s tabo, Črn tulipan, Garbage in Led s severa. Foto: Luka Kaše
Miha Guštin - Gušti
V videospotu se je Gušti prelevil v vojaka. Foto: YouTube

Z njo je že posnel tudi videospot za še precej sveži singel Sjene, s katerim je napovedal začetek novega, tretjega samostojnega projekta. Novi album naj bi se na prodajnih policah znašel v začetku prihodnjega leta. Skladba je sicer zapeta v hrvaškem jeziku, pod videospot, v katerem Miha Guštin - Gušti v vojaški obleki in s puško na rami teka po planjavah, pa se je podpisal Slobodan Maksimovič.

Gušti, sicer znan tudi kot dolgoletni član skupine Big Foot Mama, je v pogovoru za MMC razkril, da je Ema Gagro, ki prihaja z Lošinja, postala del glasbene ekipe Gušti in bo tako sodelovala na celotnem albumu, ne le na prvem singlu. Spoznala sta se v glasbenih krogih in čez nekaj časa jo je povabil k sodelovanju.

Nikoli ne reci nikoli?
Torej so govorice o tem, da je naredil "križ" čez Polono Kasal, ki je odpela nekaj njegovih največjih uspešnic, kot so Mine leto, Vedno zame in Makova polja, pravilne? "Da, s Polono sva glasbeno sodelovanje končala, ne morem pa napovedovati prihodnosti in reči, ali bova še kdaj skupaj kaj ustvarjala. Za zdaj je zgodba končana," pravi Gušti, ki je med drugim sodeloval tudi z Alyo in Anđo Marić.

Kako si sploh izbira glasbenice? "Ni posebne formule v tem. Predvsem gre za intuicijo, občutek. Treba je uživati pri ustvarjanju, in če uživaš, potem je to znak, da lahko skupaj ustvarjaš. V Sloveniji je dovolj glasbenikov za sodelovanje, ni pa to razlog, da ne bi sodeloval še z nekom, ki ni iz Slovenije. Meje in način izražanja si postaviš sam." Dodaja, da se je na odru brez besed razumel z vsemi, s katerimi je sodeloval dolgo časa. To so bili Big Foot Mama, Polona Kasal in Peter Lovšin.

Jih bodo uslišali?
Tudi Gušti pa je eden tistih, ki so se razburili zaradi predlaganih, po njihovem prenizkih, kvot na slovenskih radijskih postajah. Strinja se z mnenjem nekaterih najglasnejših na tem področju, kot je tudi Matevž Šalehar - Hamo, da so kvote v tem trenutku edino, kar ostane slovenskih glasbenikom. Na žalost, dodaja in nadaljuje: "Če bi Televizija Slovenija izpolnjevala svojo vlogo in nalogo v podpori slovenske glasbe ter hkrati skrbela za razvoj slovenske scene in bi zopet uvedla glasbene oddaje, kot so bile Videospotnice, Sobotna noč, Pomp, Roka rocka, Iza odra, ... kvote sploh ne bi bile potrebne."

Spodaj si oglejte in poslušajte videospot za pesem Sjene.