Trkaj nam je v pogovoru še povedal, da ne razmišlja več, kaj se bo 'prijelo' med ljudmi, ampak samo še snema. Foto: Ciril Jazbec - Addere
Trkaj nam je v pogovoru še povedal, da ne razmišlja več, kaj se bo 'prijelo' med ljudmi, ampak samo še snema. Foto: Ciril Jazbec - Addere
Trkaj
Pravkar je 'podpisal' novo sodelovanje s posavsko zasedbo Leeloojamais. Foto: Ciril Jazbec - Addere

Letos je ljubljanski mojster rim izdal album, za katerega širša javnost sploh ne ve, da obstaja. Pasož – kot je poimenoval svoj novi izdelek – je namenjen le ozki lokalni enoti – domačemu Savskemu naselju v Ljubljani. Na njem se prepleta paleta zgodb, obujanja spominov in tem, ki so še kako blizu Savčanom. "Album se sploh ne prodaja v trgovini, ampak se jo dobi samo pri meni. Je pa v bistvu že razprodan, tako da je to dobra novica," pove za MMC o novem izdelku Trkaj.

Izdal ga je v samozaložbi, potem ko je izpolnil vse pogoje na založbi RapNika. In kako se mu obrestuje ta poteza? "Dobro. Bolje kot pa nekaj po trgovinah. Zdi se mi, da imaš bolj pristen stik z ljudmi. Ljudje sami najdejo tvojo glasbo. Ti jim jo sicer ponudiš, oni pa sami pridejo in jo kupijo. To je 'good vibe' in meni se zdi prav tako delati. In zdaj bom izdal še eno ploščo tako, potem še eno in šele potem pride Rapostol 2," razloži za MMC raper.

Izdaja albuma za albumom
Kot nam je pojasnil Trkaj, po Pasožu, ki ga še ni začel promovirati, sledi izdaja že narejenega albuma Prave glave. Pred izdajo Rapostola 2 pa namerava med svoje oboževalce poslati še ploščo Freak Show, ki je za zdaj še projekt v nastajanju.

Zanimalo nas je tudi, kaj so prednosti dela "mimo založbe". "Vzame manj časa pri delu. Da imam nekaj v glavi svojega. In da ti nekdo, ki bi te moral podpirati, pa te v bistvu zavira, reče: 'Ne, to pa ne. To pa tako in tako …'. Se mi zdi, da raje delam sam. S svojo ekipo, ki jo imam. Delamo tudi veliko bolje, instinktivno in posledično še bolj iz srca. Ljudje to cenijo. Razumejo, ko jim razložiš," trdi Trkaj.

Njegovo novo sodelovanje
Zdaj je pred njim novo sodelovanje, ki ga je razkril z nastopom na Brucu 2010, s posavsko zasedbo Leeloojamais. Skupaj bodo naredili priredbo Neba mojih sanj, ki je izšla na prvem albumu Lare Love in druščine.