Jedward sta si s svojo pesmijo (in svojim ekscentričnim obnašanjem) priborila osmo mesto na letošnji Evroviziji. Foto: EPA
Jedward sta si s svojo pesmijo (in svojim ekscentričnim obnašanjem) priborila osmo mesto na letošnji Evroviziji. Foto: EPA

20-letna dvojčka John in Edward Grimes sta za glasbeno televizijo MTV zatrdila, da bosta tudi prihodnje leto predstavljala Irsko na tekmovanju, ki bo po zaslugi Ela in Niki maja v Azerbajdžanu.

Tokrat, obljubljata, bo uvrstitev še boljša (zelenemu otoku sta maja na tekmovanju pripela solidno osmo mesto), saj pripravljata sklado, ki bo še boljša od tiste, s katero sta nastopila Düsseldorfu.

Seznam potencialnih skladb že narejen
V intervjuju za MTV je John tako dejal: "Uganite! Nastopila bova tudi na Evroviziji 2012. To je čudovito. Naslednje leto bova še boljša in večja." Ob tem je še dodal, da jima je njun menedžer Louis Walsh, ki sta ga spoznala v glasbeni resničnostni oddaji X Factor (to sta zapustila po sedmih tednih), kjer je bil njun mentor, že izbral več pesmi, s katerimi bi lahko nastopila v Azerbajdžanu.

Sodelovala bi z U2. Oni z njima (očitno) ne
Ekscentrična dvojčka sta tako na X Factorju kot pozneje na Evroviziji precej več pozornosti kot s petjem zbujala s svojim videzom in obnašanjem, zato je razumljivo, da tudi po nastopu na največjem evropskem tekmovanju nista spremenila svojega "imidža" - pred meseci sta tako na You Tubu objavila video, v katerem sta kolegom Ircem, skupini U2, predlagala glasbeno sodelovanje.

Obenem sta jih prosila, če bi jima posodili tisti ogromni oder, ki je bil zaščitni znak zadnje turneje Bona in preostalih članov. Do zdaj (javnega) odgovora še nista dobila.