Keanu Reeves ni samo igralec, ampak ima poleg tega v glasbeni skupini Dogstar, katere člana sta tudi kitarist in pevec Bret Domrose in bobnar Robert Mailhouse, vlogo basista. Ameriški alternativni trio, ki se je po več kot dveh desetletjih končno znova vrnil na koncertne odre in je izdal nov album, bo letošnje poletje osvajal tudi evropske festivale.

Nastopili bodo na festivalu Primavera Sound v Španiji, Rock Im Park in Rock am Ring v Nemčiji ter Rock for People na Češkem, zasedba pa je postala tudi prvo potrjeno ime Arsenal Festa, ki bo potekal junija v srbskem mestu Kragujevac.

Prav tako pa prihajajo v neposredno bližino Slovenije. V Avstriji bodo 13. junija nastopili na festivalu Nova Rock, na hrvaškem INmusicu jih bo mogoče slišati 25. junija. Vmes bodo 23. junija še na dogodku Festival del Vittoriale Tener-a-mente, dan pozneje bo njihova glasba odmevala na Castello di Udine. V Italiji bodo sicer pozneje še nastopili na BOnsai Garden in OGR Sonic City, poroča srbski portal Blic.

Skupina, ki je bila ustanovljena leta 1991, potem ko sta se Reeves in Mailhouse naključno srečala v supermarketu, povezal pa ju je hokej. Prvotni pevec in kitarist Greg Miller se je pridružil leta 1992, vendar je skupino zapustil po turneji leta 1995. Njegovo mesto je prevzel Domrose, ki je do takrat pel spremljevalne vokale.

Do zdaj je izdala albume Our Little Visionary (1996), Happy Ending (2000), po 23-letnem premoru pa je pred kratkim izšel tretji Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees. Člani so nastopili v filmih, kot so Me and Will in Ellie Parker, igrali pa so tudi kot predskupina Davida Bowieja leta 1995.