Payne je po Zaynu Maliku pogodbo podpisal kot prvi iz znane fantovske skupine. Foto: EPA
Payne je po Zaynu Maliku pogodbo podpisal kot prvi iz znane fantovske skupine. Foto: EPA

"Capitol Records ima neverjetno zgodovino glasbenikov. Upam, da bom uspešno sledil njihovim stopinjam," je 22-letnik zapisal na svojem profilu na Twitterju. "One Direction bodo vedno moja družina, a vseeno se veselim tudi tega novega, prav posebnega poglavja."

Payne komaj čaka, da se izkaže kot samostojni glasbenik, poroča Billboard. Pojavile pa so se tudi govorice, da se je poleg nove založbe pevec obkrožil tudi s popolnoma novo ekipo menedžerjev.

"Capitol Records UK se zelo veseli sodelovanja z Liamom," je v izjavi dejal predsednik založbe, Nick Raphael. "Ne zgodi se pogosto, da imaš priložnost pod svoje okrilje vzeti tako mladega in ambicioznega glasbenika, ki pa mu je že uspelo osvojiti ves svet."

Od ustanovitve One Direction leta 2010 so fantovski skupini uspeli štiri albumi, ki so zasedli prvo mesto vseh lestvic, ter zadnji, Made in the A.M., ki je zasedel drugo mesto. Skupina je vse albume izdala pri založbi Sony Music's Columbia v sodelovanju s Simonom Cowellom in njegovo družbo Syco Entertainment.