Peter Gabriel bo septembra izdal novi album. Foto: EPA
Peter Gabriel bo septembra izdal novi album. Foto: EPA

Na albumu izpred treh let so zbrane njegove priredbe skladb drugih avtorjev, na tokratnem pa bodo njegove pesmi izvajali drugi glasbeniki, kot so David Bryne, Lou Reed in zasedba Arcade Fire.

Ideja za koncept obeh albumov je Gabrielova. "Namesto da bi posnel običajen album priredb, se mi je zdelo mnogo bolj zabavno lotiti drugačnega projekta, v katerem avtorji sodelujejo med seboj po načelu - ti boš priredil eno mojo, jaz eno tvojo," piše na pevčevi spletni strani.

And I'll Scratch Yours je drugi, sklepni del projekta, ki si ga je Gabriel zamislil že ob albumu Scratch My Back. Glasbenik z veseljem ugotavlja, da so se odzvali vsi glasbeniki oziroma besedilopisci, katerih dela je sam intepretiral, razen dveh.

Nekateri so Gabrielove pesmi radikalno spremenili, tako je, denimo, skladba Solsbury Hill v priredbi Louja Reeda skoraj neprepoznavna, Brian Eho pa si je omislil povsem futuristično različico pesmi Mother Of Violence.

Album bo, kot še piše na glasbenikovi spletni strani, na voljo v dveh različicah, kot samostojen album And I'll Scratch Yours oziroma kot dvojni album, kot je bilo mišljeno že od vsega začetka.