Lou Reed in Metallica so posneli skupni projekt Lulu. Foto: Spletna stran projekta/Anton Corbijn
Lou Reed in Metallica so posneli skupni projekt Lulu. Foto: Spletna stran projekta/Anton Corbijn

Po zapisih na spletni strani projekta "Loutallica" se naslov nanaša na drami nemškega ekspresionističnega dramatika Franka Wedekinda, iz katerih so črpali navdih. Gre za zgodbo o življenju mlade zlorabljane plesalke Lulu in njenih razmerjih, ki je bila napisana na prelomu iz 19. v 20. stoletje in je bila med drugim tudi predloga za nemi film Pandorina skrinjica.

Reed je že pred časom začrtal besedila in glasbo za odrsko produkcijo v Berlinu, zamisel za sodelovanje z Metallico pa je dobil po tem, ko so skupaj nastopili na koncertu ob 25. obletnici Dvorane slavnih rokenrola leta 2009.

Glasbeniki so se v "hišnem" studiu Metallice v Severni Kaliforniji združili maja letos in v nekaj tednih posneli deset pesmi, ki bodo jeseni izšle na albumu Lulu. Med do zdaj znanimi naslovi s plošče so Junior Dad, Mistress Dread in Pumping Blood.

Na svoji spletni strani so člani Metallice zapisali, da so pesmi posneli z za njih resnično "svetlobno hitrostjo", Louja Reeda pa označili za "pravega inovatorja in enega najvplivnejših avtorjev, glasbenikov in izvajalcev v zgodovini rockglasbe".

Spodaj si oglejte skupni nastop Louja Reeda in Metallice.