Madonna na tribuni, kjer je za trenutek pokazala tudi trenutek šibkosti, ko se je spotaknila. Foto: EPA
Madonna na tribuni, kjer je za trenutek pokazala tudi trenutek šibkosti, ko se je spotaknila. Foto: EPA
Madonna se je dobro zavedala, da jo bo med Super Bowlom gledalo na milijone ljudi. Foto: EPA

Na stadion Lucas Oil v Indianapolisu, v katerega so bile uprte oči vse Amerike, je v zlato ovita pop diva prikorakala s svojo zimzeleno uspešnico Vogue in spremstvom, vrednim kraljice. Gladiatorji, akrobati, navijačice, bobnarji in zbor gospel pevcev.

Madonna bo naslednji mesec izdala nov album, MDNA, ki bo njen prvi po Hard Candyju iz leta 2008. Nogometno obarvan video za njen novi singel Give Me All Your Luvin' je ugledal luč sveta v petek, pesem pa je naglo zasedla ameriške radijske postaje, tako da jo je še pred Super Bowlom slišalo na milijone ljudi.

Impresivno spremstvo
In za svoj nastop ob polčasu najbolj gledanega televizijskega spektakla v ZDA je Madonna poskrbela, da je upravičila velikopotezni sloves tega dogodka, ki si ga je lani ogledalo 111 milijonov ljudi.
Plesala je na velikanskem prestolu, med "Music" je s svojimi gibi parirala akrobatom slovitega Cirque du Soleil, ki so jo spremljali posebej za to priložnost, med Give Me All Your Luvin’ so oder napolnile navijačice, Madonna sama pa je poprijela za zlate navijaške cofe in navdušeno mahala z njimi ob samopoveličevalnih verzih, kot je "L-U-V Madonna, Y-O-U you wanna".
New York Times v svojem članku ni imel najbolj pohvalnih besed za omenjeno pesem, še najbolj pikanten del tako te pesmi kot tudi celotnega Madonninega nastopa pa je bil, ko je M.I.A., ki se je pridružila kot gostja, med svojim verzom dvignila sredinec.

"Kraljica maturantskega plesa"
Tu sta bila še Nicki Minaj in Cee Lo Green, ki je Madonni priskočil na pomoč pri "Open Your Heart" in "Express Yourself". Za "Like a Prayer" iz zdaj že davnega leta 1989 se je Greenu in Madonni pridružil še v črno in belo odet zbor. Stadion se je ovil v migetajoče bele luči, Madonna v dolgo obleko, Green pa je iz svojih pljuč iztiskal soul-gospelovske tone. Madonna je šla na kolena in nazadnje izginila v oblaku dima.
NYT opaža, da tokrat ni bila neutrudljiva individualistka, kot smo jo poznali doslej, ampak je velik del spektakla prepustila svojim "podpornim" članom. "Na Super Bowlu je bila Madonna žurerka, poveličana v kronano glavo: kraljica na svojem prestolu, kraljica maturantskega plesa, ki se šopiri na tribuni, cerkvena pevka na čelu kora," skleni NYT.