Magnifico se podaja na balkansko turnejo. Foto: Uradna stran
Magnifico se podaja na balkansko turnejo. Foto: Uradna stran
Na vajah s srbskim vojnim orkestrom. Foto: Uradna stran

Občinstvu bodo predstavili uspešnice iz najuspešnejšega srbskega celovečernega filma Montevideo, Bog te video. Gre za režijski prvenec Dragana Bjelogrlića in najuspešnejši srbski celovečerec v zadnjih 20 letih, za katerega je glasbo ustvaril Magnifico, posnel pa jo je ob pomoči legendarnega orkestra.

V koncertni program bodo vključili tudi Magnificove hite, ki bodo posebej za to priložnost preoblečeni v orkestralno maniro, na programu pa se bo znašel še kakšen romantičen šlager.
Poleg vojnega orkestra bo glasbenik predstavil še povsem novo spremljevalno ekipo, ki jo sestavljajo sami mladi virtuozi: producent in bobnar Schatzi, kontrabasist Jan Gregorka, violinist Matija Krečič in Matej Kužel.
Đuro v igralski postavi
Ob tej priložnosti nas bodo vzporedno s koncerti v živo razveselili še z izidom Soundtracka, na katerem so zbrane že skoraj ponarodele melodije iz prvega dela filma. A kljub napornemu poletju, ko bo z ekipo navduševal na različnih evropskih festivalih, naš virtuoz ne počiva, ampak se intenzivno pripravlja na snemanje nadaljevanja sage, ki bo prepolna zvenečih imen.

Igralsko zasedbo bosta popestrila Branko Đurić - Đuro in francosko-hollywoodski zvezdnik Armand Assante, svoj glas pa bo prispevala Almodovarjeva muza Luz Casal. Ta bo zapela naslovno pesem Pukni zoro, za katero je sama priredila besedilo na Magnificovo glasbo.
Ustvarjalno obdobje nikakor ne pojenja, za povrh vsega pa neodvisno od filmskih projektov in gostovanj snuje že svoj 11. samostojni album.