Malezijske muslimane motijo Beyoncejino izzivalno poplesavanje in pomanjkljiva oblačila. Foto: Reuters
Malezijske muslimane motijo Beyoncejino izzivalno poplesavanje in pomanjkljiva oblačila. Foto: Reuters

Zvezdnica r'n'b-ja bi morala na stadionu v Kuala Lumpurju nastopiti v nedeljo, 25. oktobra. Že odkar je koncert napovedala, pa so se kar vrstili protestih različnih islamskih skupin, ki menijo, da sta pevkino izzivalno oblačenje in nazorna plesna koreografija preveč pohujšljivi za Malezijo.

Panmalezijska islamska stranka, največja opozicijska stranka v državi, je ameriško pevko še posebno ostro napadla - zatrdili so namreč, da bo njen nastop "zahodnjaško seksualen".

Novico o preložitvi koncerta je sicer Beyonce sporočila prek malezijske družbe Marctensia, ki se ukvarja z organizacijo koncertov. "Preložitev je izključno posledica odločitve umetnice in ni povezana s kakšnimi drugimi razlogi," so sporočili iz družbe in dodali, da bodo nov datum koncerta sporočili kmalu.

Pevko so Malezijci "prestrašili" že leta 2007
Beyonce je sicer že leta 2007 odpovedala koncert v Kuala Lumpurju, prav tako zaradi preglasnih pritožb Islamske stranke. Namesto tega je Američanka takrat nastopila v Indoneziji, ki je sicer država z največ muslimani na svetu, a z malo večjo mero naklonjenosti gledajo na izzivalne nastope in pomanjkljiva oblačila umetnikov.

Težave z organizacijo koncerta v Maleziji sta imeli tudi Avril Lavigne in Gwen Stefani, ki sta pozneje vseeno nastopili, sta pa na koncertu pokazali (presenetljivo) malo gole kože. Pogosti protesti konzervativnih skupin sicer močno skrbijo vplivneže v malezijski zabavni industriji, saj ugotavljajo, da si svetovno znani glasbeniki ne upajo več priti v Malezijo.