Tidovci so v svoji karieri preigrali številne domače in tuje odre, igrali kot predskupina Uriah Heep in Iron Maiden Foto: Luka Kase
Tidovci so v svoji karieri preigrali številne domače in tuje odre, igrali kot predskupina Uriah Heep in Iron Maiden Foto: Luka Kase
Tide
Skupina je v petih letih delovanja izdala tri albume. Foto: Luka Kase

Po novembrski predstavitvi novega skupnega izdelka člani skupine ne počivajo. Iz radijskih sprejemnikov lahko že nekaj dni poslušamo njihov novi singel You. Ta velja za eno bolj optimističnih skladb, in kot trdi Kevin, morda celo najbolj pozitivna pesem, ki jo je kdaj napisal. Z izdajo tretjega albuma pa so po besedah pevca prišle tudi prave - konkretne ponudbe od založb. Album Regeneration se tako seli na evropske trge s pomočjo nemške založbe Antstreet Records. O tem smo se pogovarjali z avtorjem glasbe in besedil, pevcem in ustanovnim članom skupine, Kevinom.


Kaj si obetate od podpisa pogodbe z nemško založbo?
Na to gledamo zgolj kot na nekakšno odskočno desko. Za zdaj si ne obetamo nič več kot nekaj več možnosti, da se bolj konkretno predstavimo tudi v drugih, večjih evropskih državah in da bo naš novi album Regeneration na prodajnih policah po Evropi in drugje.

Kolikšen del prizadevanj skupine je danes vložen v iskanje založbe, predstavnikov ...? Ali zaradi tega trpi glasba?
Glasba na srečo ne trpi, saj smo izdali že tretji album v slabih petih letih. Prvič bomo imeli album izdan tudi v pomembnejših evropskih državah ... Za iskanje založb in preostalih partnerjev skrbi predvsem ekipa, ki stoji za nami, vendar se o vsem odločamo skupaj in vsak ima svojo funkcijo zato, da lahko pridemo do rezultatov.

Po čem menite, da boste izstopali iz množice drugih tujih skupin, ki imajo podobne cilje kot vi?
O tem sploh ne razmišljamo. Delamo, kar nam je všeč, verjamemo v bend, pripravljeni smo tako kot vedno trdo delati in predvsem se mi zdi pomembno to, da imamo vsi v ekipi skupni cilj.

Kje vas bolj razumejo - v tujini ali doma? Kje naletite na boljše odzive?
To je težko zdaj odgovarjati, v tem trenutku bi bilo malo pretenciozno, raje se vrnemo na to vprašanje čez kakšno leto ali dve. Edina razlika, o kateri lahko govorimo zdaj, je ta, da na Zahodu bolje poznajo tovrstno glasbo, več je urbanih območij, velikih mest s kritično maso, ki je pri nas primanjkuje, celoten trg je veliko večji zato, če prideš do pravih ljudi, se lahko stvari hitreje premikajo.

Tide - Adieu

Tide - Evolution
Tide - The Urge
Tide - Realise my Gun
Tide - Brain Damage