Obituary (na fotografiji pevec John Tardy) so ena ustanovitvenih zasedb death metala in eni najuspešnejših predstavnikov tega žanra. Foto:
Obituary (na fotografiji pevec John Tardy) so ena ustanovitvenih zasedb death metala in eni najuspešnejših predstavnikov tega žanra. Foto:
Dave Mustaine, Megadeth
Skupino Megadeth je po odhodu iz Metallice skupaj z basistom Davidom Ellefsonom ustanovil kitarist in pevec Dave Mustaine (na fotografiji). Foto: EPA

V Slovenijo se vračajo pionirji svetovne death metal scene, ki "za sabo puščajo trupla" že od poznih 80. let, Obituary. Na prihajajoči turneji, ki se bo 21. marca ustavila tudi v ljubljanski Cvetličarni, bodo predstavljali zadnji studijski izdelek The Darkest Day.

"Obituary so ena najbolj konsistentnih death metal skupin na svetu. Svoj unikatni zvok, ki uteleša agonijo vseh grozljivosti, ki se lahko zgodijo človeku in o kateri Obituary tako dobro pišejo in pesnijo, so skozi leta izoblikovali do popolnosti. Odlične kitare, neverjetne solaže, ubijalski boben in vokal, katerega se ne bi branil niti sam Peklenšček ter seveda bas, ki je zvočno utelešenje Smrti - to so Obituary," so zapisali pri organizatorjih koncerta, agenciji Master of Metal.

Omenjena agencija za 7. junij napoveduje nastop legendarne zasedbe Deep Purple v ljubljanskih Križankah. Angleške hard rock legende bodo zaigrale večne uspešnice, kot so Smoke on the water, Fireball, Woman From Tokyo, Black Night, Perfect Strangers …

Megadeth se veselijo Slovenije
Tri tedne pozneje, na začetku poletja, bodo v Ljubljano prvič prišli še Megadeth, ki so potrdili nastop v Kinu Šiška za 29. junij. Vodja Megadethov in eden izmed ustanoviteljev Metallice, Dave Mustaine, je navdušen nad tem, da bo skupina prvič v karieri igrala v državah, kot je Slovenija.

Megadeth so že končali vaje za turnejo Rust in Peace 20th anniversary tour in se trenutno ukvarjajo s produkcijskim načrtovanjem, preden odrinejo na pot. Megadeth slavijo tudi vrnitev prvotnega basista Davida Ellefsona. Obljubljajo še odlično "set listo" z uspešnicami Symphony Of destruction, Trust, Peace Sells, But Who's Buying, Skin O My Teeth ...

Pred Metalcampom ... Wintercamp
Znan je tudi že termin letošnjega Metalcampa, ki bo 7. po vrsti in bo potekal med 5. in 11. julijem v Tolminu. Odprli ga bodo domači metalci Noctiferia.

Več o dogajanju na Wintercampu preberite tukaj.
Danes že legendarno metalsko rajanje Metalcamp je dobilo "zimskega bratca", prvi zimski metalski festival Wintercamp se bo zgodil med 5. in 7. marcem v Bohinju.