Metaldays ponovno v Tolminu

V Tolminu se je znova zbralo več tisoč obiskovalcev, ki uživajo v rohnenju več kot 70 glasbenih skupin. Po podatkih organizatorjev na Sotočju uživa 7.800 udeležencev iz 70 držav, je za Radio Koper poročala Mariša Bizjak.

"Udeležbo sem načrtoval že več kot deset let, letos pa so me prijatelji prepričali, saj je to morda celo zadnja izvedba v tem prelepem okolju," je povedal eden izmed obiskovalcev. "Prvič sem bil tukaj leta 2008. Všeč mi je narava, kristalno čista voda in domačini s svojo gostoljubnostjo," je dodal nekdo drug.

Foto: Radio Koper/Blaž Močnik
Foto: Radio Koper/Blaž Močnik

Prebivalci Tolmina festivale sprejemajo zelo različno. Nekatere moti hrup, druge prevelik vpliv na okolje in gneča, vseeno pa je večina naklonjena dogodku. "Mene nič ne motijo, prav popestrijo Tolmin. Mogoče je preveč hrupa, ampak ker dobro spim, niti ni težava," je zaupala domačinka, z njenim pogledom na festival pa se strinja še ena izmed tamkajšnjih prebivalk: "Edino kopala bi se tam, pa se zdaj ne morem. Ampak tudi to bom preživela."

Zadnji MetalDays v takšni obliki?

Zaradi spremenjenih občinskih pravil in gradnje obvoznice v bližini prizorišča letošnji MetalDays poteka v nekoliko okrnjeni obliki. Za naprej bo število obiskovalcev omejeno na največ 5000 ljudi.

Prihodnost festivala je precej negotova, končne odločitve o lokaciji festivala še niso sprejeli. Organizatorji pa so prepričani, da bo festival – če bo v Tolminu – v drugačni obliki.

Foto: Radio Koper/Blaž Močnik
Foto: Radio Koper/Blaž Močnik