Foto: Radio Prvi/Tone in Natan Jurca
Foto: Radio Prvi/Tone in Natan Jurca

Pobuda za trio izvira z Matičevega maturitetnega koncerta leta 2021, odskočna deska pa je bil nastop na novomeškem festivalu Jazzinty leta 2021.

Na začetku leta 2024 so imeli krajšo turnejo po Avstriji in Srbiji, nastopili so na Dunaju, v Gradcu, Celovcu in v Beogradu, poleti bodo nastopili tudi v Berlinu.

Glasbeniki ustvarjajo avtorsko džezovsko glasbo, ki jo barvajo z elementi improvizirane in klasične glasbe. Aprila leta 2023 so izdali prvenec z naslovom Catharsis. Gre za konceptualni album – osnovna ideja je ta, da skladbe v sosledju poslušalce pripeljejo do katarze.

Mind Tree

19. april 2024 ob 20.00
Skalna dvorana, Ljubljanski grad

Za naslovno skladbo albuma Catharsis je avtor, pianist Matic Štemberger prejel tudi skladateljsko nagrado za najboljšo kompozicijo Jazzon 2023. Za skladbo Mind Trip, ki so jo predstavili tudi v oddaji Prva vrsta, pa so prejeli nagrado mednarodne žirije za najboljšo avtorsko skladbo na svetovnem tekmovanju "7 Virtual Jazz Club".

Poleg skladbe Mind Trip smo v Prvi vrsti slišali še Forest of Lakes in premiero nove skladbe Drifting Towards Singularity. Avtorji vseh treh skladb so vsi člani zasedbe. Zdaj pripravljajo drugi album, ki bo predvidoma izšel prihodnje leto.

Mind Tree
Mind Tree