Kylie Minogue in Scissor Sisters so uživali na odru. Foto: Reuters
Kylie Minogue in Scissor Sisters so uživali na odru. Foto: Reuters
Shakira, Glastonbury
Shakira zna ubrati prave strune obiskovalcev. Spodbujala jih je k navijanju za angleško nogometno reprezentanco. Foto: Reuters

42-letnica, ki jo na Otoku naravnost obožujejo, je na glavnem odru nastopila z ameriškimi glamrockerji Scissor Sisters. Večdesettisočglava množica je bila navdušena in dobro vzdušje se je po predhodnem nastopu kolumbijske zvezdnice Shakire le še stopnjevalo, piše Reuters.

Edge na odru z Muse
Sobotni večer na legendarnem festivalu, ki letos praznuje 40. obletnico, so sklenili angleški rockerji Muse, ki se jim je za cover izvedbo uspešnice Where the Streets Have No Name na odru pridružil U2-jev kitarist Edge (David Evans). Na festivalu bi sicer morala nastopiti celotna irska zasedba, a jim je nastop preprečila operacija hrbtenice pevca Bona. Na njihovo mesto pa so vskočili Gorillaz.

Tudi na Glastu ne gre brez nogometa
Na enem največjih glasbenih festivalov pa ne gre tudi brez nogometa - trenutno najpomemebnejše stvari na svetu. Pomembno tekmo Anglija : Nemčija si bodo namreč obiskovalci (teh se je nabralo okoli 150.000) lahko ogledali na velikih platnih na samem prizorišču.

K nogometnemu vzdušju pa je nekoliko pripomogla tudi Shakira, ki je odpela himno letošnjega svetovnega prvenstva Waka Waka (This Time For Africa). "To skladbo sem pred kratkim odpela v Južnoafriški republiki in prav je, da jo zapojem tudi danes, saj je jutri pomembna tekma. Ogledala si jo bom v pivnici v Londonu. No, pa da vas slišim, kako navijate za Anglijo," je občinstvo ogrevala Shakira.

Namesto škorenjcev bikinke
Zaradi visokih temperatur in jasnega vremena pa so letos obvezno opremo festivala - škorenjce, zamenjale bikinke. Reševalne ekipe imajo precej dela prav zaradi različnih težav, povezanih z vročino. "To je moje četrto leto na festivalu in moram reči, da je ob deževnem vremenu precej bolje. Sploh nisem prinesel svojih škorenjcev. Morda je letos res malce prevroče," je dejal neki 17-letni obiskovalec tradicionalno blatnega festivala.