Videospot Veronika vztrajno nabira oglede

Raiven in pesem Veronika, s katero bo maja v Malmöju Slovenijo predstavljala na tekmovanju za Pesem Evrovizije, sta na spletu vzbudili precejšnje zanimanje. Skladba se na Spotifyju lahko pohvali že z več kot 97.000 pretočnimi predvajanji, videospot za pesem, ki je izšel 20. januarja zvečer, pa je na platformi YouTube zbral že več kot 430.000 ogledov.

Tako je Raiven prehitela lanske predstavnike Joker Out – njihov videospot je lani v prvih 24 urah po objavi na uradnem evrovizijskem kanalu nabral za 81.000 ogledov manj kot videospot letošnje slovenske predstavnice v enakem časovnem obdobju.

"Videospot je odličen. Vizualno je res presežek. Odlično je, da ima pesem dejansko zgodovinsko, mitsko ozadje, ki je naše, da to prenašamo v svet," je povedal radijec Jure Longyka, ki meni, da se to zelo sklada z Raiven, njeno podobo in dosedanjim početjem.

K temu je Maša Kljun, vodja slovenske evrovizijske delegacije, dodala, da verjame, da so vsi zagotovo opazili mističnost videa, ki ima po njenih besedah tudi zelo intenzivno artistično noto. "Mislim, je tako za skladbo kot tudi za samo izvajalko povsod veliko zanimanja, ne samo na YouTubu, kar je dobro. To pomeni, da smo izbrali prav," je še zagotovila. Nekateri so vizualno upodobitev skladbe Veronika označili za dramatično, drugim je celo povzročila kurjo polt.

Slovenija je prva država, ki je v svet poslala uradni evrovizijski videospot. Do zdaj sicer veliko držav še ni predstavilo pesmi, s katero se bodo letos podale na evrovizijski oder.