Morales je znan po tem, da na nastopih rad odvrže majico. Foto: EPA
Morales je znan po tem, da na nastopih rad odvrže majico. Foto: EPA

Plačali so mi za to, da sem pesmi predelal v bolj plesne, zato da so bile primernejše za v klube. To je bilo moje delo in nikomur ni bilo mar, kdo je naredil predelavo.

David Morales

Želja se mu bo kmalu uresničila, saj bo našo deželo obiskal 15. oktobra in na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani nastopil v sklopu festivala International Foam Festival. Festival, ki je znan po peni, ognjenih in plesnih točkah ter laserskem šovu, se bo v Slovenji zgodil prvič, glavni gost večera pa bo švedski didžej Avicii, poznan tudi kot Tim Berg.

Ta v Slovenijo prihaja prvič, sicer pa ga je širša množica spoznala z uspešnico Bromance (The Love You Seek) iz leta 2010. Sledile so še uspešnice My Feelings For You, Levels, Fade Into Darkness in predelave Armin Van Buurenove pesmi Drowning. Sodeloval je tudi z Davidom Guetto pri pesmi Sunshine.

Morales je v intervjuju za MMC povedal, da Aviciia v živo še ni slišal, da pa je slišal od kolegov, da je zelo dober didžej. "Trenutno ima nekaj dobrih pesmi in brez dvoma je bodoča zvezda," je dodal ameriški didžej. Več pa v spodnjem intervjuju.

Nastopili ste že v velikih klubih in v manj znanih klubih, prav tako pa tudi že na prostem. Kako razlikuje te nastope?
Hmmmm. V resnici razlike ni. Morda le to, da v nekaterih klubih lahko vrtiš bolj eksperimentalno glasbo in underground. Na primer v Pachi lahko vrtim kar koli, saj je to Ibiza. Lahko vrtim soulful house, tribal, electronic house in celo tehno. Na drugi strani pa v Ministry of Soundu želijo, da vrtim bolj klasičen house - ali pa na Japonskem, tam lahko vrtim kar koli, od 70. do današnjih ritmov housa.

Kakšno je življenje uspešnega didžeja?
Precej sebično. Ko delaš nekaj, v čemer uživaš in s tem služiš denar, si težko vzameš čas za počitnice. Sem stalno na poti, že 15 let. Šele zadnje čase si vzamem nekoliko več časa za počitek. Mislim, da je pomembno, da se vsaj za nekaj časa odklopiš.

Znani ste po predelavah pesmi v dance pesmi. Kako ste začeli to?
Predelavo pesmi sem začel leta 1986, ko pravzaprav še nihče ni točno vedel, kaj predelava pesmi je. Plačali so mi za to, da sem pesmi predelal v bolj plesne, zato da so bile primernejše za v klube. To je bilo moje delo in nikomur ni bilo mar, kdo je naredil predelavo. Najprej so se za avtorje predelav bolj začeli zanimati v Veliki Britaniji in zato sem bil tam tudi prej poznan kot v Ameriki.

Sodelovali ste z nekaj znanimi glasbeniki (Madonna, Kylie Minogue, U2 ...). S kom bi še želeli sodelovati oziroma čigavo pesem bi radi predelali?
Obožujem prave pevce. Moram pa priznati, da sem postal malo razvajen, ker sem sodeloval z nekaterimi najboljšimi iz tega poklica. Seveda pa obstaja še veliko neverjetnih umetnikov, s katerimi bi rad sodeloval - na primer Cristina Auguilera, Justin Timberlake, Adele ...

Plačali so mi za to, da sem pesmi predelal v bolj plesne, zato da so bile primernejše za v klube. To je bilo moje delo in nikomur ni bilo mar, kdo je naredil predelavo.

David Morales