Muff stavijo vse svoje adute na avtorsko glasbo. Foto: Facebook
Muff stavijo vse svoje adute na avtorsko glasbo. Foto: Facebook

"Poznamo se in sodelujemo med sabo že kar nekaj časa. Lani jeseni pa se je vse skupaj začelo malo bolj zares. Kot test je nastala pesem, ki jo bo mogoče slišati tudi kot eno izmed naslednjih singlov, in ker je vse potekalo tako, kot mora, oziroma ker smo bili z rezultatom pesmi zelo zadovoljni, smo se odločili, da je čas, da začnemo ta projekt kot bend," je o nastanku skupine spregovoril Košir.

Mlada ekipa za svoj prvi singel predstavlja razigrano in nalezljivo skladbo Ti daješ, ki z medenim vokalom, funky kitaro in zibajočim ritmom zagotovo napoveduje eno izmed uspešnic letošnjega poletja. "Nekaj nastopov smo imeli. Trenutno kombiniramo priredbe z avtorskimi skladbami. Pozneje ko bo album enkrat zunaj, pa bomo večino repertoarja posvetili avtorski glasbi. No, kakšno priredbo bomo vseeno pustili malo za 'rajo'," je v šali dejal Košir.

Glasbenik je dejal, da je lažje igrati priredbe kot avtorsko glasbo, ker te zahtevajo manj vložene energije in jih ciljno občinstvo po navadi že pozna. Mlada skupina pa se mora najprej predstaviti dovolj široki množici poslušalcev, kar pa na majhnem trgu, kot je slovenski, zaradi dominantnosti večjih skupin ni lahka naloga.