Strokovno žirijo in poslušalce sta najbolj prepričali Anika Horvat in Tinkara Kovač, ki sta prejeli tako glavno nagrado kot nagradi občinstva v dvorani in strokovne žirije. Foto: Avditorij Portorož/Aleš Rosa
Strokovno žirijo in poslušalce sta najbolj prepričali Anika Horvat in Tinkara Kovač, ki sta prejeli tako glavno nagrado kot nagradi občinstva v dvorani in strokovne žirije. Foto: Avditorij Portorož/Aleš Rosa

Melodije morja in sonca vsako leto ob morju pričarajo pravo festivalsko glasbeno poletje, ki nam polepša vroče julijske večere.

Tudi letos se je na festivalu predstavilo 12 izvajalcev, ki so se potegovali predvsem za prestižno veliko nagrado festivala. Šteli so glasovi poslušalcev s telefonskim glasovanjem, strokovne žirije, izbranih radijskih postaj in občinstva v portoroškem Avditoriju, kjer poteka festival. Obiskovalci so lahko glasovali prek enkratne QR-kode, ki jo so prejeli ob vstopu na prizorišče.

Ninnay je s svojo skladbo Nočem tja osvojila posebno nagrado žirije, nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca. Foto: Avditorij Portorož/Aleš Rosa
Ninnay je s svojo skladbo Nočem tja osvojila posebno nagrado žirije, nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca. Foto: Avditorij Portorož/Aleš Rosa

Seštevek glasov je za zmagovalno skladbo postavil Do roba in še čez. Zapeli sta jo veteranki slovenske glasbene scene Anika Horvat in Tinkara Kovač.

Anika Horvat in Tinkara Kovač sta prejeli največ točk tako občinstva v Avditoriju kot žirije radijskih postaj in strokovne žirije, javnost pa je s telefonskim glasovanjem največ točk namenila Isaacu Palmi s pesmijo Zdaj je čas.

Za najboljšo skladbo v celoti je skladbo Do roba in še čez izbrala tudi strokovna žirija, kar je bila še dodatna nagrada.

Nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja pa je strokovna komisija podelila Ninnay in skladbi Nočem tja.

Največ glasov prek telefonskega glasovanja je prejela skladba Zdaj je čas avtorjev Anje Rupel in Roka Lunačka v izvedbi Isaaca Palme.

Novost letošnjega festivala je bilo glasovanje občinstva z edinstveno QR-kodo. Največ glasov občinstva je prejela skladba Do roba in še čez avtorjev Aleša Klinarja in Leona Oblaka v izvedbi Anike Horvat in Tinkare Kovač.

1. Anika Horvat in Tinkara Kovač: Do roba in še čez
2. San Di Ego: Človek mora imeti sanje
3. Tosca Beat: Colori della natura
4. Isaac Palma: Zdaj je čas
5. Nina Lampret: Modrina
6. Moya: Luna
7. Nuša Derenda: Valček
8. Radar: Moje meje
9. Ninnay: Nočem tja
10. BosaZnova: Želje
11. Žiga Jan: V laseh polno imaš soli
12. Mia Guček: Adrenalin

GLASOVANJE RADIJSKIH POSTAJ

Radio Slovenija – 1. program, Radio Koper, Radio Maribor in Radio Ognjišče so največ glasov dodelili skladbi Do roba in še čez avtorjev Aleša Klinarja in Leona Oblaka v izvedbi Anike Horvat in Tinkare Kovač.

TELEFONSKO GLASOVANJE

GLASOVANJE OBČINSTVA V AMFITEATRU

Anika Horvat in Tinkara Kovač - Do roba in še čez
San Di Ego - Človek mora imeti sanje
Tosca Beat - Colori della natura
Isaac Palma - Zdaj je čas
Nina Lampret - Modrina
Moya - Luna
Nuša Derenda - Valček
Radar - Moje meje
Ninnay - Nočem tja
BosaZnova - Želje
Žiga Jan - V laseh polno imaš soli
Mia Guček - Adrenalin

Slovenski San Remo

Letos je bila velika sprememba v umetniškem vodstvu festivala, saj ga po 11 letih na čelu ni več vodil slovenski pianist, pevec in veliki ljubitelj popevke Slavko Ivančič, ki je s funkcije odstopil letos junija. Kot je povedal, je s svojim delom festival želel povzdigniti na raven slovitih mediteranskih poletnih doživetij. "Morje ti nekaj naredi," je slovenski pevec in pianist pojasnil vpliv življenja na obali na glasbeno umetnost.

Voditeljski trojček je poskrbel za zabaven in sproščen večer. Foto: Aleš Rosa
Voditeljski trojček je poskrbel za zabaven in sproščen večer. Foto: Aleš Rosa

Čez festivalski večer so gledalce in poslušalce popeljali Lorella Flego, Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač, popevke pa so se vrnile v portoroški avditorij, ki je tradicionalno prizorišče festivala.

"Melodije morja in sonca so od nekdaj festival, ki odpira vrata poletju, festival, ki je prežet z morskim duhom, poln dobre volje in čarobne energije. Letos se nam obeta 12 novih skladb, zelo dober šov program v družbi Iztoka Gustinčiča in Tomaža Klepača, predvsem pa sproščen večer, ki obljublja tudi nekaj presenečenj. Kot vedno sem navdušena in polna pričakovanj, festivalu seveda želim vse dobro, predvsem pa, da bi tudi letos rodil dobro poletno uspešnico, ki jo bomo še dolgo poslušali," je pred festivalom povedala Lorella Flego.