Svojo vrnitev napovedujejo Atomic Kitten ... Foto: EPA
Svojo vrnitev napovedujejo Atomic Kitten ... Foto: EPA
Girls Aloud
... in Girls Aloud. Foto: EPA

Najprej je prišla novica iz tabora Atomic Kitten, ko je pevka Natasha Hemilton potrdila, da se skupaj z Jenny Frost in Liz McClaron podaja na serijo poletnih koncertov. Govorice o ponovni združitvi tria, ki je postal znan po uspešnici Whole Again in priredbi Eternal Flame, so se sicer začele pojavljati že prejšnji mesec. "Zelo se veselimo ponovne združitve in petja skupaj. V času, ko nismo bile skupaj, se je vsaka ukvarjala s svojimi stvarmi, toda zdaj smo začutile, da je pravi čas, da se znova združimo," je dejala Hamiltonova za Daily Star Sunday in dejala, da bo zabavno nastopati pred novo generacijo oboževalcev.

"Veliko naših oboževalcev je zdaj odraslih in imajo svoje družine z otroki. Čudovito bi bilo, če bi zdaj vsi prišli na naše koncerte in uživali v naši glasbi," je še dejala pevka in namignila, da bi se v načrte o ponovni združitvi lahko vključila še nekdanja članica Kerry Katona, ki je odigrala svojo vlogo v originalni zasedbi, preden so se razšle leta 2000.

Kar dve skupini iz Otoka nazaj na odre
A ne samo Atommic Kitten, oglasila se je tudi pevka Nadine Coyle z veselo novico, da se bodo Girls Aloud združile na turneji leta 2013, na kateri bodo praznovale svojo desetletnico obstoja. Ob tem načrtujejo - po poročanju britanskega Guardiana - še izdajo "enega ali dveh singlov". "Konec leta bomo praznovale desetletnico obstaja skupine in zdi se pravi čas, da znova strnemo svoje vrste," je dejala pred tedni Coylova za blog Deana Piperja.

Članice skupine, ki so na svetovno glasbeno prizorišče prišle z uspešnico Sound of the Underground, so se leta 2009 odločile, da vsaka odide na svojo pot. Kljub vztrajnim govoricam, da se bodo združile, so leta minevala. Coyle, Nicola Roberts in Cheryl Cole so zasledovale svoje samostojne pevske kariere, medtem ko sta se Kimberley Walsh in Sarah Harding posvetili igralstvu.