S svojim nastopom so prepričali tako strokovno komisijo kot poslušalce. Foto: Marko Novak
S svojim nastopom so prepričali tako strokovno komisijo kot poslušalce. Foto: Marko Novak

Ansambel Akordi, ki je na lanskem ptujskem festivalu dobil Korenovo plaketo za vokalno izvedbo in najvišje število glasov pri poslušalcih v avditoriju, je na festivalu Ptuj 2011, prejel kar nekaj nagrad.

Strokovna komisija jih je imenovala za najboljši ansambel med preostalimi zasedbami (trio), občinstvo na prireditvi jih je prav tako imenovalo za najboljši ansambel, televizijski gledalci in radijski poslušalci so s telefonskim glasovanjem največ glasov namenili valčku Akordi ljubezni, drugo mesto pa je zasedla polka Žejen sem njene ljubezni, ki so jo prav tako izvedli člani ansambla Akordi.

Nagrad so se veselili še nekateri ansambli in avtorji, ki so bili del 42. festivala Ptuj 2011: ansambel Pajdaši so bili imenovani za najboljši ansambel med kvinteti, najboljše besedilo je besedilo za skladbo Stari dobri časi v izvedbi ansambla Cvet, za najboljšo vokalno izvedbo je Korenovo plaketo dobil ansambel Zaka´ pa ne, drugi najboljši ansambel po mnenju občinstva je ansambel Biseri, na tretjem mestu pa se je znašel kvintet Šestica.