Cave, dr. Nick Cave. Foto: EPA
Cave, dr. Nick Cave. Foto: EPA

Cave, priznanje je prejel iz rok profesorja Richarda Larkinsa in doktorja Alana Finkela, je v letih 1977 in 1978 študiral na Tehnološkem inštitutu Caulfield, ki deluje v okviru Univerze Monash. Študij je zapustil predčasno, saj se je v celoti posvetil glasbeni karieri.

Namestnik rektorja univerze, profesor Richard Larkins, je na podelitvi dejal: "Nick Cave je izjemno ustvarjalen človek, veliko je prispeval k promociji Avstralije v svetu. Poleg glasbe se je izkazal tudi kot literat in igralec. Mislim, da se v njem skriva izreden ustvarjalni talent."
Pohvale so se kar vrstile. Dr. Finkel je poudaril: "Nick Cave je zdaj častni član naše univerze. Gre za univerzo s 55 tisoč študenti in 200 tisočimi diplomanti, ki je prisotna na treh celinah."

Avstralski glasbenik, ki je septembra lani praznoval svoj 50. rojstni dan, je doslej posnel že več kot 20 albumov s skupinama The Birthday Party in The Bad Seeds. Sodeloval je s številnimi glasbeniki, med katerimi so tudi Shane MacGowan, Kylie Minogue in P.J. Harvey.