Po razpadu skupine Oasis leta 2009 se že ves čas vrstijo govorice o ponovni združitvi bratov Gallagher. Foto: EPA
Po razpadu skupine Oasis leta 2009 se že ves čas vrstijo govorice o ponovni združitvi bratov Gallagher. Foto: EPA

"Vsak singel med prvih deset je isto sra*** z drugim glasom. Če si prvi na tej lestvici, samodejno pomeni, da si kot sra***," je dejal za revijo NME. Ko so ga vprašali o politični korektnosti izvajalcev in o tem, zakaj se jih veliko izmika podajanju neposrednega komentarja na družbeno dogajanje, je dejal, da je to le odraz njihove prestrašenosti.

"Bojijo se družbenih medijev. Bojijo se, da bi se nekaj končalo, preden bi se začelo. Ena izmed glavnih razlik, ki jih vidim te dni, je, da so glasbeniki postali osredotočeni na kariero," je dodal Gallagher.

Ob tem je pomislil na Oasis in uspehe v 90. letih prejšnjega stoletja, toda priznal je, da če bi skupina začela danes, ne bi imeli takšnega uspeha. "Radio 1 vas sodi po številu oboževalcev, ki jih imate na Facebooku," je dodal.

Gallagher je po zasedbi Oasis ustanovil superskupino Noel Gallagher's High Flying Birds in lani z njimi izdal drugi album Chasing Yesterday. Toda ves čas vzbuja pozornost s svojimi izjavami. Decembra je za BBC-jev Radio 4 izjavil, da je glasba povprečna. "V 90. letih bi popoldne pojedel Bastille žive. En intervju, uničeni, šli bi, nikoli več jih ne bi slišali," je dejal.

V drugih intervjujih je kritiziral tudi Arctic Monkeys in Kasabian, ker jim ne uspe navdihniti več skupin iz delavskih slojev. Opozoril je tudi na nove izvajalce, ki raje najamejo avtorje, kot da bi se zanesli na svoje sposobnosti.