Oasis so svojo skupno pot končali leta 2009. Foto: EPA
Oasis so svojo skupno pot končali leta 2009. Foto: EPA

Oasis so zagotovo ena od tistih skupin, ki je z glasbo močno zaznamovala zadnje desetletje prejšnjega stoletja. Mnogi se jih ne spomnijo zgolj po glasbi, ampak tudi po nenehnih trenjih med slavnima bratoma Gallagher, Liamom in Noelom.

Da se za skupino Oasis skriva dobra zgodba, so ugotovili tudi filmski ustvarjalci, ki bi radi o britanski skupini posneli dokumentarni film. Kot kaže, bodo zgodbo o fantih iz Manchestra posneli isti ljudje, ki so zakrivili uspešnico Amy, dokumentarni film o pokojni pevki Amy Winehouse. Filmsko ekipo bodo med drugimi sestavljali Asif Kapadia, direktor filma Amy in producent filma Amy James Gay-Rees.

Prodali več kot 70 milijonov albumov
"Oasis so po vsem svetu prodali več kot 70 milijonov albumov. Liam in Noel Gallagher sta ena izmed boljših rockerskih glasbenikov, ki jih je Velika Britanija kdaj imela,"
je povedal Andrew Orr, direktor podjetja Independent, ki bo poskrbelo za distribucijo filma.

Slavna brata novice o snemanju filma nista komentirala, sta pa filmarjem dovolila, da dostopajo do arhivskih in do zdaj še nikoli prikazanih posnetkov, poroča Rolling Stone.

Skupino, ki je bila ustanovljena leta 1991 v Manchestru, je leta 2009 zaradi sporov z bratom zapustil Noel, ki je na spletno stran skupine zapisal: "Z nekaj žalosti in velikim olajšanjem sporočam, da nocoj zapuščam Oasis, preprosto ne morem več delati z Liamom." Liam in preostali člani skupine so nadaljevali ustvarjanje glasbe pod imenom Beady Eye, vendar so se lani razšli.