Pevec Kevin Koradin si je glasbene izkušnje nabiral že v tujini, med drugim v ZDA in na Nizozemskem, kjer so Tide tudi posneli svoj drugi album Nothing To Lose. Foto: MMC RTV SLO/S. Š.
Pevec Kevin Koradin si je glasbene izkušnje nabiral že v tujini, med drugim v ZDA in na Nizozemskem, kjer so Tide tudi posneli svoj drugi album Nothing To Lose. Foto: MMC RTV SLO/S. Š.
Tide in gost presenečenja

Na priljubljenem ljubljanskem prizorišču koncertov in "žurov kar tako" so nastopili primorski rokerji Tide, ki bi jih morda najbolje označili za nekakšno mešanico hardroka in grungea.

Koncert so priredili ob začetku promocije njihove nove (in po mnenju večine kritikov odlične) plošče Nothing To Lose, v polni dvorani Mediapark - med množico smo opazili tudi oba dela dvojca Gušti in Polona (a ne skupaj) in veslača Luko Špika - so odigrali tudi uspešnice s prejšnjega albuma Seven Days ter nekaj priredb, med njimi tudi pesem Kick Out The Jams detroitskih hardrokerjev MC5, ki so ga na željo pevca Kevina Koradina uvrstili na novi album.

Na desni si oglejte videoutrinke s koncerta.
Kdo je gost presenečenja?
Na odru so se Tidom pridružili še prej omenjeni Čalić (nekdanji kitarist Majk, ki zadnje čase sodeluje tudi z Big Foot Mamo), že kar legendarni "bigfootmamovec" Grega Skočir in Tokac iz Dan D, čisto za konec pa je - naravnost iz Afrike - na oder prišel še gost presenečenja. Kdo? Izvedeli boste na koncu videa na desni.

Tide, pred kratkim smo jih gostili tudi v MMC-jevi spletni klepetalnici, bodo promocijo nove plošče, pri kateri so prvič sodelovali vsi štirje člani zasedbe (poleg vokalista in kitarista Koradina še Matej Batelič na basu, Gregor Jakac na bobnih in Peter Kokotec na kitari), po nekaj slovenskih koncertnih datumih nadaljevali zunaj meja Slovenije, med drugim tudi v Zagrebu in Trstu. Če ste njihov prvi koncert zamudili, imate torej še priložnost, da jih še ujamete. Če ne drugače, pa v prihodnjih mesecih na Valu 202, ki bo predvajal posnetek koncerta.

A. K.

Tide in gost presenečenja
O kakovosti Tidov priča tudi dejstvo, da so jih na svoje koncerte za predskupino povabili tako Siddharta kot Iron Maiden, nastopili pa so tudi že na novosadskem Exitu. Foto: MMC RTV SLO/S. Š.
Pri plošči Nothing To Lose so prvič sodelovali vsi štirje člani zasedbe. Kitarist Peter pa se je še posebej vživel pri uspešnici s prve plošče Seven Days z naslovom Evolution. Foto: MMC RTV SLO/S. Š.
Kevin Koradin je znan po zelo doživetem igranju in petju. Največji odziv množice je požela nova uspešnica Waiting For The Rain z novega albuma. Foto: MMC RTV SLO/S. Š.
Povabilu primorskih rokerjev se je z veseljem odzval tudi Grega Skočir, ki se je z njimi na odru pojavil skupaj s kitaristom Zoranom Čalićem. Skupaj so odigrali pesem Shooting Straight z novega albuma Tidov. Foto: MMC RTV SLO/S. Š.
Nato je prišel na oder tudi Tokac, še bolj znan kot pevec priljubljenih Dan D, in Kevinu pomagal odpeti balado Do You Know The Sound, ki je izšla na prvencu Tidov Seven Days. Foto: MMC RTV SLO/S. Š.