Kariera Ota Pestnerja je tesno povezana z zasedbo New Swing Quartet. Foto: Sandi Fišer
Kariera Ota Pestnerja je tesno povezana z zasedbo New Swing Quartet. Foto: Sandi Fišer

"Že dneve in tedne in leta stojim na postaji ..." Tako se začne skladba 30 let, s katero je Oto Pestner leta 1971 osvojil občinstvo Slovenske popevke. Spomini so po petdesetih letih še vedno živi. "Ko je bil glavni odmor, sva šla z očetom ven iz dvorane. Po kakšnih 15 minutah je zavladala panika: 'Kje je tamali?' Smo se spogledali. Eden od producentov je pritekel iz dvorane in rekel: 'Pridi noter, nekaj si dobil!'" se spominja danes 65-letni glasbenik.

Sorodna novica Oto Pestner v Križankah: Tudi ko si star 50 let, imaš lahko veliko moči

Po tem uspehu se je njegova glasbena pot začela strmo vzpenjati. "To je nekaj, kar je tvoje za vedno, meni je Paul McCartney tudi rekel, da ni vedel, kaj mu bo v življenju naredil ta njegov Yesterday," je o svoji karieri za Radio Slovenija povedal Pestner.

Prepevati je sicer začel že pred prvo zmago, skupaj z očetom sta pela v kavarnah in hotelih v središču Celja. "Mi je všeč, da je staro mestno jedro še vedno lepo," o današnjem Celju, mestu, kjer se je rodil in začel delati prve glasbene korake, pravi pevec.

Njegov prvi nastop se je zgodil v okviru oddaje Veseli tobogan, z njim je pritegnil pozornost, kmalu zatem pa je pri založbi Jugoton leta 1968 izšla prva mala plošča z naslovom Najrajši sem pri očku, leta 1971 je sledila (prva) zmaga na Slovenski popevki in leto pozneje prvi samostojni album.

V več kot polstoletni glasbeni karieri se je Pestner uveljavil kot vsestranski glasbeni ustvarjalec, neizbrisen pečat je pustil s skupino New Swing Quartet. Z njo je navduševal tudi v ZDA, deželi gospela.

Celjska občina počastila Ota Pestnerja, ki se je rodil v knežjem mestu