Whitney Houston je navdušila občinstvo. Kljub težkemu obdobju, ki je za njo, pri svojih 45 letih izgleda odlično. Foto:
Whitney Houston je navdušila občinstvo. Kljub težkemu obdobju, ki je za njo, pri svojih 45 letih izgleda odlično. Foto:
Whitney Houston
Whitney Houston v času, ko je imela težave z drogami.

45-letna soulzvezdnica, ki je milijone navdušila s svojim glasom in baladami, kot je I Will Always Love You, je v londonskem hotelu Mandarin Oriental naravnost sijala in požela stoječe ovacije zbranega občinstva. Čeprav so bile kritike njenih novih skladb, ki so se že prej pojavile na svetovnem spletu različne (nekateri glasbeni kritiki so namreč menili, da je njeno težavno življenje, v katerem je bila stalnica tudi odvisnost od mamil, uničilo njen glas), se glasbeni mogotec Clive Davis, ki je Whitney tudi odkril pred 25 leti, ne strinja z njimi.

"Ko boste album enkrat slišali, ga ne boste pozabili. Na njem je tudi skladba z naslovom I Didn't Know My Own Strength, ki ji je pisana na kožo. Res je, da je Whitney nekaj časa padala, vendar ni nikoli padla," je zbranemu občinstvu dejal Davis.

Po težavah v zasebnem življenju vrnitev na odre
Znano je, da je za Whitney precej težko obdobje, decembra 2002 je v intervjuju za ABC dejala, da "eksperimentira z mamili", vendar je zanikala zasvojenost z njimi. "Ne bi rekla, da sem zasvojena. Gre le za navado, ki jo lahko prekinem. Moje delo namreč vključuje seks, droge in rock'n'roll in verjemite, v tem času sem se veliko zabavala," je takrat dejala.

Kljub zanikanju, da ima težave, pa se je vendarle odločila za dveletno zdravljenje na kliniki v Georgii. Po ločitvi od pogosto nasilnega moža Bobbyja Browna leta 2006 in dobljeni bitki na sodišču - dobila je skrbništvo nad hčerko Bobbi Kristino - je z Davisovo pomočjo takoj začela načrtovati veliko vrnitev na glasbene odre.

Whitney Houston je izvajalka z več platinastimi albumi, prodala je 140 milijonov plošč in 50 milijonov singlov. S skladbo I Will Always Love You iz leta 1993 je postala ena izmed glasbenic z največ prodanimi ploščami na svetu.

V Spodnji galeriji si lahko ogledate še nekaj fotografij z londonskega nastopa souldive.