Glasebnica v zadnjih letih niza uspeh za uspehom. Foto: AP
Glasebnica v zadnjih letih niza uspeh za uspehom. Foto: AP

Tako je Taylor Swift postala druga zvezdnica v zgodovini, po kateri je Broadcast Music, Inc poimenoval nagrado. Prvi je bil Michael Jackson leta 1990. "Če bi prvo nagrado z imenom Taylor Swift podelili komu drugemu kot meni, bi bila kar malo razočarana," se je glasbenica pošalila pred občinstvom.

BMI sicer spremlja predvajanje glasbe na radijskih in televizijskih postajah ter podeljuje nagrade izvajalcem z najbolj predvajanimi skladbami v zadnjih 12 mesecih.

Swift je imela na tem seznamu kar štiri skladbe: Bad Blood, Blank Space, Style in Wildest Dreams, ki so ji prinesle tudi nagrado poptekstopisec leta. Vse pesmi so sicer del albuma 1989, ki se je znašel na vrhu praktično vseh svetovnih glasbenih lestvic.

Več kot samo pevka
Glasbenica je v govoru omenila tudi željo po konstantnem ustvarjanju. "Najbolj všeč mi je, ko se pogovarjam s prijatelji in se za trenutek nerodno skrijem v kot ter jih pustim same, da lahko nekaj napišem. Vedno znova jim dopovedujem, da imam pisanje pesmi tako rada, da na neki način že moti moje vsakdanje življenje."

Taylor Swift je spremenila popkulturo - ne samo s svojo glasbo, temveč tudi s podporo glasbenikom ter z bojem za njihove pravice in pošteno plačilo. "Velik vpliv ima tudi zunaj svojega ustvarjanja. Utrditi želi standarde, ki spoštujejo glasbo, in umetnike na način, kot si zaslužijo," je za BBC povedala predsednica BMI-ja Barbara Cane.

"Zdelo se nam je primerno, da ji pokažemo, kako posebna in edinstvena se nam zdi," je dodala.