Gušti in Polona sestavljata odličen par. Foto: RTV SLO/Jernej Sobočan
Gušti in Polona sestavljata odličen par. Foto: RTV SLO/Jernej Sobočan
Soundtrade - zasedba, ki obeta. Foto: RTV SLO/Jernej Sobočan
Polona je Guštijeva muza. Svojo nalogo odlično opravlja. Foto: RTV SLO/Jernej Sobočan
Polona navdušuje z glasom in stasom. Foto: RTV SLO/Jernej Sobočan

V središču Prekmurja, Murski Soboti, že dolga leta uspešno deluje Mladinski informativni in kulturni klub (MiKK), ki se je letos preselil v nove prostore.

Večji ter tudi bolj urejeni prostori so v zadnjih mesecih gostili številne skupine, predvsem z alternativne scene. Po tem je slovel murskosoboški klub – po izrazitem, kakovostnem alternativnem programu. Tudi na splošno je alternativna scena v Prekmurju, predvsem po zaslugi MiKK-a, zelo dobro razvita. Imena, kot so Psycho-Path, Kleemar, Sphericube in ŠKM banda, so le peščica izmed glasbenih skupin, ki so že in še bodo pustile svoj pečat na slovenski klubski sceni. Značilnost te prekmurske glasbene scene je tudi ta, da glasbeniki igrajo v več skupinah oziroma projektih. Eden izmed njih je tudi skupina Soundtrade, ki je odprla božični koncert v MiKK-u.

Poznate Soundtrade?
Skupina, v kateri se glasbeno udejstvuje tudi znana bratovska naveza iz oglaševalskih vod (brata Bagola), je v svojem nastopu ponudila všečno glasbo, ki bi jo lahko, sicer površno, označili za kakovosten pop. Dobra uigranost, "nagruvane" melodije, ki se ti zlahka vtisnejo v spomin, ter simpatični vokal so oznake, ki poslušalcu najprej pridejo na misel.

Gušti in Polona - kakovost zagotovoljena
Na splošno bi lahko dejali, da je bil kakovosten pop rdeča nit celotnega večera. Kmalu za prvo skupino je namreč na oder stopila naveza Gušti in Polona s spremljevalno skupino. Skupino sestavljajo eni izmed bolj dejavnih glasbenikov na slovenski glasbeni sceni, kot na primer Peter Dekleva, kitarist skupine Srečna mladina ter Tinkare Kovač, in Andrej Zavašnik, ki je prav tako gonilna ritmična sila zasedbe Srečna Mladina. Začetni, nekoliko mirnejši komadi so bili odigrani previdno, najverjetneje pod začetnim vtisom (pre)številčne publike, ki se je zbrala v Murski Soboti.

Koncert se je stopnjeval
Po začetnem otipavanju, ko so odigrali manj znane skladbe z zadnjega albuma, je pesem Moje sanje napovedala razburljivo nadaljevanje. Prav to se je tudi zgodilo. Sledile so še, če lahko tako rečem, največje uspešnice Guštija in Polone, na primer Dan D, Vedno zame idr. To je še dodatno razvnelo predvsem tiste v prvih vrstah. Glasbeniki so se izkazali z enkratnimi glasbenimi vložki med izvajanjem skladb, ko so dobesedno eksplodirali in si dali duška. Piko na i je dodala seveda seksapilna Polona, ki je dokazala, da se razvija v pravi smeri. Prelepa barva vokala, ki se lepo zlije z instrumentalno spremljavo in brezhibna izvedba sta zaznamovala njen nastop. Zares lep večer so pričarali zbrani publiki, ki jih je za njihov nastop znala primerno nagraditi.

Gušti v letu 2007 želi predvsem dobro glasbo
Tudi Gušti je v pogovoru po koncertu dejal, da je bil zelo presenečen nad zbranim številom obiskovalcev. Dejal je, da je pred obiskom MiKK-a že nekaj slišal o tem super "placu", a se je danes sam prepričal o tem. Dodal je, da je bi taki večeri morali biti pogostejši, tj. vsaj enkrat mesečno, ker je videti, da ljudje zares uživajo ob dobri glasbi. O svojih načrtih za prihodnost pa je dejal, da bodo čim prej izdali spet kakšen singel iz zadnje plošče, na novo ploščo pa bo treba počakati vsaj še kako leto. Za konec je za MMC izdal tudi svoje novoletne želje, in sicer obilo dobre glasbe!

Jernej Sobočan