Fantje z vsakim koncertom znova dokažejo, da še niso za v staro šaro. Foto: Pop Design
Fantje z vsakim koncertom znova dokažejo, da še niso za v staro šaro. Foto: Pop Design
Ribniški semenj je ena glavnih prireditev v kraju. Foto: RTV SLO

Ribniški radio je priredil že kar tradicionalno večerno zabavo, na kateri je nastopilo veliko priljubljenih slovenskih glasbenih imen (in eno tuje): Saša Lendero, Čuki, Natalija Verboten, Anžej Dežan, Atomik Harmonik, Nina Pušlar, Domen Kumer, Manca Špik, Sanja Grohar, Davor Radolfi & Ritmo Loco, Tanja Žagar, Mirna Reynolds, Robert Kreslin, Petra Stopar in Duble Truble. Dogajanje je začinil tudi ognjemet.

Vilija je zeblo
Ker je bil seznam nastopajočih tako dolg, se je koncert začel že ob 19. uri, izvajalci pa so bili omejeni na le nekaj skladb iz svojega bolj ali manj širokega repertoarja. Največ navdušenja so po pričakovanjih poželi ribniški ljubljenci Pop Design z Vilijem Resnikom na čelu, ki se - tako vedno poudarjajo - v Ribnici odlično počutijo. Le zeblo jih je malo, tako kot najverjetneje večino obiskovalcev dogodka na stadionu v Obrtni coni Ugar, ki je bil nekakšen uvod v nedeljsko prireditev z uradnim nazivom 31. Ribniški semenj. Vzporedno bo v gradu potekal tudi 7. rokodelski festival.

Stojnice so že postavljene, gostinci založeni z mesom in pijačo, v nedeljo ob 9.15 pa se bo s sprevodom krošnjarjem tudi uradno začel sejem suhe robe in drugih obrtnih izdelkov (da sladkorne pene, oblek, igrač, celo malih živali niti ne omenjamo). A o tem več v nedeljo.

Na semnju tudi Peter Lovšin
Ljubitelji glasbe in zabave bodo ta konec tedna v sklopu semnja v Ribnici vsekakor našli kaj zase. Na predvečer semnja bodo pred Športnim centrom nastopili ribniški rockerji Easy Top, v nedeljo pa bo v gradu koncert Petra Lovšina s skupino.

A. K.