Album skupine Sugababes (kjer še prepeva Keisha - desno) prihaja po podatkih založbe na police 23. novembra. Foto: EPA
Album skupine Sugababes (kjer še prepeva Keisha - desno) prihaja po podatkih založbe na police 23. novembra. Foto: EPA
Sugababes
Sami odnosi med nekdanjimi članicami Sugababes so vse prej kot dobri. Mutya (levo) in Keisha (v sredni) se komaj pozdravita, kadar se srečata. Medtem ko naj bi Heidi (desno) in zdaj že obema nekdanjima članicama združevala izključno glasba. Foto: EPA

24-letna Keisha - edina prvotna članica skupine, ki je delovala v skupini vse od ustanovitve leta 1998 - bo svojo pevsko pot nadaljevala kot solistka. Pred uradno objavo te odločitve so se v medijih pojavljale številne govorice. Med drugim je stolpce polnila domnevno dvotedensko izginotje "najbolj sveže" pevke Amelle, ki so jih spremljale obtožbe, da naj bi jo temnopolta pevka izsiljevala.

Toda pozneje so iz založbe Island Records spročili, da so skupino razpustili. "Heidi Range in Amelle Berrabah bosta nadaljevali svoji karieri kot Sugababes. Dvojici se bo pridružila nova članica Jade Ewen. Keisha Buchanan pa bo nadaljevala svojo pot kot solistka," je založba zapisala v uradnem sporočilu za javnost.

"Ljudje si naj mislijo, kar hočejo, vendar jaz nisem naredila ničesar napak. Samo trudila sem se po svojih najboljših močeh," je obtožbe, da naj bi bila kriva za odhod temnopolte pevke, komentirala Amelle.

Skupina je vzniknila iz anonimnosti leta 2000 s pesmijo Overload. Prva "žrtev" uspeha skupine je bila Siobhan Donaghty, ki jo je zamenjala nekdanja pevka rivalske skupine Atomic Kitten Heidi. Amelle pa je prišla v skupino leta 2005 z odhodom Mutye Buene.